ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Memories of tomorrow: Η νέα συλλογή της NADIA RAPTI είναι εμπνευσμένη από τη μαγεία των αναμνήσεων


Μάρθα Κουμπάνη

23 Μαΐου 2022

Memories of tomorrow: Η νέα συλλογή της NADIA RAPTI είναι εμπνευσμένη από τη μαγεία των αναμνήσεων
Με σύγχρονες αναφορές στην τέχνη της αρχαίας Ελλάδας και με διαχρονικά σχέδια που μας καλούν να αναβιώσουμε κάθε αξέχαστο καλοκαίρι, η φετινή συλλογή είναι γεμάτη με την αίσθηση της «θύμησης»

H συλλογή NADIA RAPTI SS 2022 είναι εμπνευσμένη από τη μαγεία των αναμνήσεων. Των αναμνήσεων του χθες, αλλά και του αύριο. Αφιερωμένη σε όσες δεν έχουμε ακόμα ζήσει: τις μελλοντικές μας αναμνήσεις. Αυτές που γράφονται ανεξίτηλα τους θερινούς μήνες στη μνήμη μας, που δεν ξεθωριάζουν, μένουν εκεί, σε φωτογραφίες, στο μυαλό και την καρδιά μας. Μένουν εκεί, καλά φυλαγμένες για να γίνουν οι αγαπημένες μας ιστορίες, εκείνες, που θα αφηγούμαστε ξανά και ξανά. Μένουν εκεί, για να μας ζεστάνουν, όταν θα πιάσουν τα πρώτα κρύα και να μας γεμίσουν ανυπομονησία να τις ζήσουμε από την αρχή.

Jenny.Gr

Με αφετηρία αυτήν τη σκέψη, με σύγχρονες αναφορές στην τέχνη της αρχαίας Ελλάδας και με διαχρονικά σχέδια που μας καλούν να αναβιώσουμε κάθε αξέχαστο καλοκαίρι, η φετινή συλλογή είναι γεμάτη με την αίσθηση της «θύμησης». Πρόκειται για τη δύναμη της ανάμνησης, εκείνης της εικόνας, της στιγμής, της εμπειρίας, που το μυαλό μας επιλέγει να κρατήσει και να φυλάξει από τη φθορά του χρόνου. Και αυτή τη δύναμη, η SS22 Collection την ερμηνεύει με έναν διττό τρόπο, φέρνοντάς μας στο νου τις μνήμες του μακρινού παρελθόντος, αλλά και τις μνήμες του “χθες”.

Jenny.Gr

Μια συλλογή που σε ταξιδεύει στον χρόνο, αλλά και στο ελληνικό καλοκαίρι. Με έντονες αναφορές στις ελληνικές ρίζες, η νέα συλλογή έρχεται να αναδείξει τη μαγεία της απλότητας, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα υφάσματα, αέρινες γραμμές, χαρακτηριστικές πτυχώσεις που θυμίζουν αρχαιοελληνικό ένδυμα και γήινες αποχρώσεις. Τα ξεχωριστά prints έχουν και σε αυτή τη συλλογή τη θέση τους, με τα γεωμετρικά σχέδια των αμφορέων, τα αρχαιοελληνικά σύμβολα που συνθέτουν ένα γραφικό postcard, τα floral patterns και το μπλε μάτι να κοσμούν τα designs της σχεδιάστριας. Λεπτομέρειες όπως οι ζώνες και τα ιδιαίτερα κουμπιά έρχονται να προσδώσουν τη μοναδικότητα σε κάθε σχέδιο, που μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσει μια ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και το στυλ.

Jenny.Gr

Με φόντο την επιβλητική Σαντορίνη και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της, η καμπάνια της καλοκαιρινής συλλογής παίρνει μορφή μέσα από το φακό του Χρήστου Πρεντουλή με τα prints της συλλογής να ζωντανεύουν μέσα στα κατάλευκα σοκάκια του νησιού. Μια καμπάνια που μας μεταφέρει το άρωμα της θάλασσας, το «άγγιγμα» του ήλιου στο πρόσωπό μας και την αίσθηση της άμμου στα πόδια μας, ένα flashforward στο φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, η Νάντια Ράπτη μας καλεί να την ακολουθήσουμε στα μοναδικά σημεία του νησιού από την Οία, το Ημεροβίγλι μέχρι τα Φηρά και να δημιουργήσουμε μέσα από της συλλογής της κάθε μελλοντική μας ανάμνηση.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Campaign Photo Credits: Christos Predoulis

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.