ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Valentino Le Club Couture SS 2023: Τα clubs, οι φαντασιώσεις, τα χρώματα και ο ορισμός της Υψηλής Ραπτικής


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Ιανουαρίου 2023

Valentino Le Club Couture SS 2023: Τα clubs, οι φαντασιώσεις, τα χρώματα και ο ορισμός της Υψηλής Ραπτικής
Instagram/ginmalfashion
Όταν ο καλύτερος κολορίστας της σύχρονης μόδας δημιουργεί μια συλλογή Υψηλής Ραπτικής επηρεασμένη από τα clubs, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που φαντάζεσαι

Ο creative director του οίκου μόδας Valentino, Pierpaolo Piccioli, συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του, δηλαδή το να σπρώχνει τα όρια της υψηλής ραπτικής, με τη νέα του SS ‘23 couture συλλογή με όνομα «Le Club Couture», με το show να γίνεται κάτω από την Pont Alexandre III στο Παρίσι, στο underground Bridge Club.

«Είναι η ιδέα του club ως μέρος, όπου όλες σου οι φαντασιώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται μόνο να είναι όποιοι θέλουν, αλλά οι φαντασιώσεις τους μπορούν να τους μεταμορφώσουν σε οποιονδήποτε επιθυμούν. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σύγχρονο. Είναι η στιγμή, όπου αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να νιώσουν ελεύθεροι, να εκφραστούν. Η Υψηλή Ραπτική είναι πολιτισμός βασισμένος στη μόδα» είπε ο Pierpaolo Piccioli στη Vogue και ξαφνικά το μήνυμα είναι απόλυτα κατανοητό και εμφανές: «We’re here, we’re queer, get used to it» (είμαστε εδώ, είμαστε queer, οπότε συνηθίστε το), όπως έλεγαν στα '80s.

Ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα, μια άσκηση αν θέλετε, για το πόσο μακριά μπορούν να τραβηχτούν τα όρια της couture και ακόμα να μοιάζει haute. Πορτοκαλί νέον πανύψηλες πλατφόρμες, νέον καλσόν και κολάν και το ροζ -που δεν ξέχασα- του Valentino. Πολλές '80s αναφορές στα πατρόν και στις γραμμές, διαχειρίσιμοι όγκοι και πραγματικά ωραία ρούχα, αν θέλουμε να το θέσουμε απλά. Εξαιρετικός με τα χρώματα, όπως πάντα ο Pierpaolo Piccioli δημιούργησε μια αξέχαστη, φορέσιμη συλλογή, σίγουρα Υψηλής Ραπτικής, επηρεασμένη από τα clubs και την ελευθερία που αισθάνεσαι σε αυτά. Το μήνυμα πέρασε.

Δείτε παρακάτω το video με το show και στιγμιότυπα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.