ΣΤΙΛ FASHION NEWS

"Valentino Sleeping Stock": Ο Valentino με το Tissu Market δημιουργούν ένα πιο sustainable μέλλον


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2022

"Valentino Sleeping Stock": Ο Valentino με το Tissu Market  δημιουργούν ένα πιο sustainable μέλλον
Valentino Sleeping Stock by Annika Huett
Ο οίκος μόδας Valentino σε συνεργασία με το Tissu Market δημιουργούν το Valentino Sleeping Stock για ένα πιο sustainable μέλλον και είμαστε πολύ χαρούμενοι!

Στην καρδιά του Παρισιού, ανάμεσα στους στενούς δρόμους της συνοικίας Sentier, βρίσκεται το κατάστημα υφασμάτων Tissu Market. Όχι πολύ μακριά, στον δρόμο Rue Saint-Honoré, είναι η μπουτίκ του οίκου μόδας Valentino με τις χρωματιστές βιτρίνες της -οι οποίες πλεόν σκοτεινιάζουν στις 22:00 σύμφωνα με τις νέες sustainable πρωτοβουλίες του οίκου.

Από τον Σεπτέμβρη του 2021, ο οίκος μόδας και το κατάστημα υφασμάτων έχουν αρχίσει να ψάχνουν πιο οικολογικά υπεύθυνους τρόπους λειτουργίας και τώρα μας αποκαλύπτουν τη νέα τους συνεργασία, η οποία ονομάζεται Valentino Sleeping Stock.

Jenny.Gr
Valentino Sleeping Stock by Annika Huett

Η πρωτοβουλία αυτή προάγει έναν δημιουργικό και υπεύθυνο τρόπο χρήσης των υφασμάτινων υπολειμμάτων από τις συλλογές haute couture και ready-to-wear του Valentino, μαζί με το παριζιάνικο κατάστημα υφασμάτων.

«"Από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας υπάρχει μια προφανής προσωπική και κοινή πεποίθηση: η σημαντικότητα της ανακύκλωσης ως μοχλός αλλαγής, που επιθυμούμε να εδραιώσουμε στον χώρο της μόδας", λέει ο Franck Lellouche, ιδρυτής του Tissu Market. "Το κυνήγι της αριστείας, της συλλογικότητας και της ενασχόλησης μέσα από την δημιουργική διαδικασία, είναι μερικές από τις βασικές αξίες που μοιραζόμαστε και θα μας οδηγούν στα επόμενα βήματα αυτής της μοναδικής συνεργασίας"»

Σιφόν, ταφτάς, σατέν, κρεπ, ζορζέτες και δαντέλες, ένα θησαυροφυλάκιο ονειρεμένων υλικών και παραδειγμάτων αψεγάδιαστης τεχνοτροπίας, φυλάσσονται στα αρχεία του Valentino, καταδικασμένα να μη χρησιμοποιηθούν ποτέ ξανά. Τώρα όμως, μπορούν να κερδίσουν μια δεύτερη ζωή μεσω των ενδυματολόγων από την όπερα, το θέατρο, το σινεμά, όπως και άλλων σχεδιαστών μόδας, για την μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή νέων υφασμάτων.

Μια ιστορική στιγμή για τον Valentino! Γίνεται ο πρώτος οίκος μόδας που έκανε το stock του διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της δημιουργικότητας.

Jenny.Gr
Valentino Sleeping Stock by Annika Huett

Τα έσοδα από τις πωλήσεις στο Tissu Market θα διατεθούν στο Bottega dell’Arte di Valentino, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Valentino στο ατελιέ, ώστε να μεταλαμπαδευτούν οι γνώσεις γύρω από την τεχνική του οίκου.

Το Valentino Sleeping Stock είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ, με στόχο να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μέλλον, στο οποίο θα γνωρίζουμε όλοι τη σημασία της προστασίας του πλανήτη και σε αυτό η δημιουργικότητα θα παίζει σημαντικό ρόλο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.