Το «αντίο» στη Vivienne Westwood ήταν ακριβώς αυτό που της άξιζε: Μία fashion τελετή

Instagram/viviennewestwood

Μια μέρα πριν την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου

Χθές, στις 16 Φεβρουαρίου, πολλοί celebrities και fashionistas συγκεντρώθηκαν στο Southwark Cathedral του Λονδίνου, για να πουν αντίο στην βετεράνο σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 81 της χρόνια.

Στο μνημόσυνο της σχεδιάστριας εμφανίστηκαν αρκετά διάσημα ονόματα από το χώρο του σινεμά, της μουσικής και της μόδας, όπως η Vanessa Redgrave και η κόρη της Joely Richardson, η Helena Bonham Carter, η Gwendoline Christie και η Elle Fanning, όπως και ο μουσικός Simon Le Bon, ο Nick Cave, ο Bob Geldolf και ο Stormzy.

Σχεδιαστές όπως η Victoria Beckham και ο Paul Smith, το μοντέλο Kate Moss και η κόρη της Lila Grace, η Lily Cole, ο editor της αγγλικής Vogue Edward Enninful, ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που παρευρέθησαν στην τελετή, μαζί με τον σύζυγο της  Westwood και συνεργάτη της, Andreas Kronthaler.

Αρκετοί καλεσμένοι φορούσαν κονκάρδες με τις λέξεις «κλίμα» και «επανάσταση», ένας άλλος καλεσμένος φορούσε μια φούστα με την έκφραση: «Ελευθερώστε τον Ασάνζ, ενώ κάποιος άλλος ένα φουλάρι που απεικόνιζε τη Westwood και την «Queen Vivienne».

Πολλοί φόρεσαν δημιουργίες της σχεδιάστριας, όπως ήταν αναμενόμενο, με τις pirate boots, τα καρό και τις πλατφόρμες να προτιμώνται περισσότερο.

Η τελετή έγινε μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, η οποία είναι αφιερωμένη στη Vivienne Westwood.

Η Caroline Issa, η CEO και fashion director του Tank magazine, όπως επίσης και μέλος του συμβουλίου του BFC είπε στο Reuters: «Τι απώλεια για την βρετανική Μόδα, αλλά πραγματικά τι κληρονομιά αφήνει πίσω της σε εμάς να σκεφτόμαστε πώς εμείς σαν κλάδος μπορούμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι, σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση και τι μπορούμε να αλλάξουμε. Το punk πνεύμα της θα ζει για πάντα, ειδικά στη Μόδα».

Πηγή fashionnetwork

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.