Dior Cruise 2024 Show: Ένας ύμνος στη γυναίκα, με πρωταγωνίστρια τη Frida Kahlo

Instagram/dior

Ένα show που τα είχε όλα

Η Cruise 2024 συλλογή της Dior πραγματοποιήθηκε στο Mexico City, στο Antiguo Colegio de San Ildefonso και ναι, ήταν καθηλωτική. Η ιστορία και η αγάπη του Dior με το μεξικό χρονολογείται από το 1947, όπου και δημιούργησε ένα φόρεμα το οποίο ονομαζόταν «Mexico». Ύστερα ο John Galliano με τη συλλογή του για το φθινόπωρο/χειμώνα 2002 απέτισε φόρο τιμής στη χώρα και σήμερα η Maria Grazia Chiuri τοποθέτησε την το «πνεύμα» της Frida Kahlo στη συλλογή, αλλά και στο σκηνικό.

Η creative director του οίκου αποφάσισε να γίνει το show στο Antiguo Colegio de San Ildefonso, στο κολέγιο όπου σπούδασε η Frida Kahlo και γνώρισε τον ζωγράφο Diego Rivera, τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μέντορά της. Επίσης η συλλογή Dior Cruise 2024 ήταν γεμάτη από αναφορές στο ανδρόγυνο ντύσιμο της Kahlo, η οποία συνήθιζε να θολώνει κάπως τα όρια με το στιλ της.

Φυσικά, όπως και σε κάθε Cruise συλλογή, έτσι και σε αυτή ο οίκος συνεργάστηκε με τοπικούς καλλιτέχνες και τεχνίτες, ώστε να παρουσιαστούν μέσα από τα ρούχα οι παραδοσιακές τεχνικές, η τεχνοτροπία και η κουλτούρα του Μεξικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κεντήματα, πεταλούδες, η τοπική χλωρίδα και πανίδα εμφανίστηκαν στην πασαρέλα, με αποκορύφωμα τα 20 λευκά φορέματα με την κόκκινη κλωστή στο τέλος του show. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν δουλειά της καλλιτέχνιδας Elina Chauvet, η οποία εμπνευσμένη από την ιστορία της Ιταλίδας performance artist Pippa Bacca, που σκοτώθηκε βιαίως ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης κάνοντας ωτοστόπ από την Ευρώπη έως τη Μέση Ανατολή, παρουσίασε λευκά φορέματα από την συλλογή του 1954 της Dior με γραμμένες λέξεις με κόκκινη κλωστή πάνω τους σχετικά με τις γυναικοκτονίες στο Μεξικό. Μια πολύ δυνατή στιγμή, η οποία φάνηκε άκρως μυστικιστική μόλις ξεκίνησε να βρέχει. 

Από το show δεν έλειψαν και οι celebrities με την Alicia Keys, τη Naomi Watts, την Emma Raducanu και την Lena Mahfouf να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.