ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians: Μια μέρα στο Atelier Loukia…


MMEINTANI

15 Μαΐου 2018

mg-2732.jpg

Κρύσταλλα, ταφτάδες, μουσελίνες, αμέτρητες φωτογραφίες με looks πασαρέλας διασκορπισμένα πάνω σε ένα τραπέζι ώστε να συνθέτουν το πιο ωραίο moodboard, παραβάν που πάνω τους φιλοξενούν τις πιο ντελικάτες βραδινές δημιουργίες…

Το ατελιέ της Λουκίας μοιάζει σα να «ζητάει» να φωτογραφίσεις την κάθε του μεριά, να ποζάρεις μπροστά στον μεγάλο καθρέφτη δίπλα στα νυφικά (ακόμη κι αν είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου να μην κάνεις ποτέ κάτι τόσο… γυναικείο) και να πάρεις έστω και μια μικρή εσάνς από το πώς μία γυναίκα με τέτοια ιστορία καταφέρνει να παραμένει η πιο σύγχρονη αναφορά στον κόσμο της ελληνικής μόδας.

[gallery-718477]

Στο άκουσμά της και μόνο, η φράση Atelier Loukia μοιάζει άρρηκτα συνδεδεμένη με την πιο θηλυκή, αισθησιακή και dark εκδοχή της Υψηλής Ραπτικής. Μετάξι, μουσελίνες και δαντέλα αποτελούν τα στοιχεία με τα οποία αγαπάει να δουλεύει περισσότερο και εκείνα που την έχουν κάνει αναγνωρίσιμη και αγαπητή ανά τα χρόνια. Η πορεία 40 χρόνων άλλωστε στον κόσμο της μόδας, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.

Στο 1ο Hautes Grecians μας τιμήσατε με τη συμμετοχή σας, κάτι που ετοιμάζεστε να κάνετε φέτος για ακόμη μία φορά…

Βρίσκω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, είναι ωραίο να φαινόμαστε οι Έλληνες σχεδιαστές. Συμμετείχα την πρώτη φορά, ήταν μία όμορφη εμπειρία και πιστεύω φέτος θα είναι όλα ακόμα καλύτερα. Όλοι οι σχεδιαστές που παίρνουν μέρος είναι πάρα πολύ καλοί, προσωπικά λατρεύω τους Deux Hommes και είμαι ευτυχής που θα είναι. Επειδή δεν έχουμε μεγάλες ευκαιρίες να φαινόμαστε είναι καλό να γίνονται τέτοια πράγματα και θα ήταν ωραίο να βγει και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η ευχή μου!

Η έννοια της Υψηλής Ραπτικής στην ελλάδα υφίσταται πλέον;

Δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα. Δεν μπορώ να πως όμως ότι κάνουμε ακριβώς Υψηλή Ραπτική στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να λέμε ότι κάνουμε. Είναι, αν θέλεις, ένα πιο πολυτελές prêt-à-porter. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε εδώ, είναι καλό να βλεπόμαστε μεταξύ μας και να έχουμε τουλάχιστον τις Ελληνίδες πελάτισσες να εμπιστεύονται τους Έλληνες σχεδιαστές. Σαν ευχή το λέω περισσότερο. Είναι δύσκολη η αγορά, είμαστε λίγο ήρωες όλοι όσοι κάνουμε μόδα στην Ελλάδα.

Το μυστικό για μια καλή σχέση με την πελάτισσα;

Το μυστικό είναι να μην κοροϊδεύεις την πελάτισσα. Να μην της δίνει κάτι που δεν της πάει και να της λες ότι της πάει. Πρέπει να μπαίνεις στον κόπο ακόμα και με ρίσκο να χάσεις την πελάτισσα, κάτι που δεν της πάει να της λες ότι «αυτό δεν σου πάει». Πιστεύω ότι με εμένα νιώθουν εμπιστοσύνη οι πελάτισσες και γι' αυτό έρχονται, γιατί πάντα προσπαθώ το καλύτερο. Ελληνίδες που ή σπουδάζουνε ή δουλεύουν στο εξωτερικό, όταν έρχονται στην Ελλάδα πάντα βρίσκουν κάτι να πάρουν. Αυτές είναι οι πιο πιστές μου πελάτισσες.

Ένα μικρό hint για τη συλλογή σας που θα θαυμάσουμε στο φετινό Hautes Grecians;

Εμένα με ξέρει ο περισσότερος κόσμος και έτσι αυτά που φτιάχνω πάντα έχουν μνήμη και προσπαθώ να είμαι μπροστά. Αυτά τα φλοράλ που είναι της μόδας εγώ τα έχω κάνει πολύ πιο πριν και τώρα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να προσπαθώ να μην κάνω φλοράλ γιατί ήδη τα έχω κάνει. Πιστεύω όμως θα είναι μια καλή συλλογή. Πιστεύω στις συμπτώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.