ΣΤΙΛ RUNWAYS

Λαμπερή πρεμιέρα για την 16η Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light


26 Οκτωβρίου 2014

Με μια λαμπερή βραδιά γεμάτη στιλ και δημιουργικότητα, άνοιξε η αυλαία της 16ης Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής με την στήριξη του αγαπημένου αναψυκτικού των γυναικών, Coca-Cola light. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσίαση των σχεδιαστών Vasilis Zoulias, Rita Pateroni, Kathy Heyndels, Lila Nova και Loukia Kyriakou for Underground και Apostolos Mitropoulos Underground, τις οποίες απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, πολλοί επώνυμοι από το χώρο της μόδας, των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο καταξιωμένος οίκος μόδας Vassilis Zoulias μας παρέσυρε σε ένα κομψό ταξίδι στο χρόνο με το γνωστό και πλέον αγαπημένο μοτίβο του που ρίχνει πάντα μια κλεφτή ματιά στο παρελθόν, φέρνοντας στο σήμερα νοσταλγικές εικόνες του χθες, αναλλοίωτες στον χρόνο. Έντονα χρώματα, μεγάλα prints, ψυχεδελικά εμπριμέ και ριγέ σε ανατρεπτικούς συνδυασμούς υπήρξαν τα βασικά στοιχεία της συλλογής του, την οποία συμπλήρωσαν ιδανικά τα κοσμήματα του Pericles Kondylatos που πρόσφατα είδαμε δημιουργία του να φοράει η Lady Gaga Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της παρουσίασης ήταν όταν στην πασαρέλα ανέβηκε η Μις Ελλάς και Top Model των '60s ΥΑΚΙΝΘΗ Καραβίτη-Πολίτη με δημιουργίες του σχεδιαστή, η οποία υπήρξε η πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της συλλογής του. Ένα μοναδικό video με αρχειακό υλικό από την καριέρα της κας Υακίνθης Καραβίτη-Πολίτη προβλήθηκε στο video wall της πασαρέλας, ενώ καταπληκτική μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο έδινε το ρυθμό στο catwalk.

Τα ρολόγια IWC, γνωστά για το διαχρονικό στυλ και τον άψογο μηχανισμό τους, χάρισαν μια επιπλέον λάμψη στις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια, πλαισιώνοντας ιδανικά επιλεγμένες δημιουργίες του. Η νέα συλλογή Midsize από τη σειρά Portofino της IWC Schaffhausen, ελκυστική για τους λάτρεις των ρολογιών που προτιμούν ένα ελαφρώς μικρότερο και πιο πολυτελές ρολόι, αντανακλά τη διαχρονική κομψότητα των Ιταλικών παραθαλάσσιων θέρετρων.

Μια συλλογή εμπνευσμένη από την δεκαετία του '70, τα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς με την πινελιά του 2015 παρουσίασε ο αγαπημένος οίκος μόδας Rita Pateroni. Μια συλλογή που όπως ιδιαίτερα γλαφυρά την περιέγραψαν οι ίδιοι οι δημιουργοί της «το καλοκαιρινό αεράκι με φυσάει στο πρόσωπο και ο ήλιος είναι τόσο δυνατός που κάνει τα κλειστά μου ματιά να δακρύζουν.»

AXDW-CCL_FINAL_white

Δημιουργίες υψηλής ραπτικής παρουσίασε ο οίκος μόδας Kathy Heyndels από την συλλογή με λιτές & απέριττες γραμμές, λίγο χαλαρές και έξω από το σώμα, στολισμένες με δέρμα, croco, δαντέλα και μετάξι. Η παλέτα των χρωμάτων ξεκινά από το γκρι περνώντας από το άσπρο και το μαύρο, εμπλουτισμένη με όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Η πηγή έμπνευσης του σχεδιαστή Γιάννη Τόγκου έρχεται από τα συναισθήματα και τα μηνύματα που μας δίνει η ζωή.

Οι ταλαντούχες σχεδιάστριες Lila Nova και Loukia Kyriakou παρουσίασαν τις συλλογές τους για το brand Underground με τους τίτλους Origins Of The Dream Girl και Rangatira αντίστοιχα. Ρετρό αναφορές για το “girlie girl” του σήμερα, το αγαπημένο theme της Λίλας, το οποίο επισκέπτεται ξανά μέσα από ένα smooth ταξίδι εξέλιξης από τα sixties μέχρι τα early seventies, από τα playful μίνι του swinging London μέχρι τα πλούσια μάξι του bohemian deluxe. H ευγενής της φυλής των Μαορί δεν έδωσε μόνο τον τίτλο στη συλλογή που παρουσίασε η Loukia Kyriakou, αλλά έγινε μούσα μιας ιδιαίτερης προσέγγισης στο theme της πολυτέλειας, πάντα ενωμένης με το African heritage της σχεδιάστριας. Γύρω από τη δομή μιας resort συλλογής, η Λουκία έχτισε ένα σχεδόν ονειρικό look με prints βασισμένα στο tribal body painting, φίνες διαφάνειες και οπάκ υφές και μια διάφανη παλέτα από λευκό και ουδέτερα, εύχρηστα παστέλ.

Τα catwalks ολοκληρώθηκαν με τις δημιουργίες του σχεδιαστή Απόστολου Μητρόπουλου από τη συλλογή του Apostolos Mitropoulos for Underground: Let Them Wear Minnie In Heels. Κεντρικό πρόσωπο της συλλογής υπήρξε η Μαρία Αντουανέτα ως σύμβολο “ξεπεσμού” της αριστοκρατίας. Ανατρεπτική η αφετηρία του Απόστολου, ανατρεπτική και η συνέχεια, καθώς “χτίζοντας” δημιουργικά γύρω από το theme του, επιλέγει κυρίως φόρμες από τα 80s, σχεδιάζει prints βασισμένα σε παιχνίδια ισορροπιών και στρατηγικής όπως το Monopoly, η τράπουλα και το σκάκι και δίνει λάμψη στο αγαπημένο του μαύρο μέσα από το προφανές, “νεόπλουτο” λούσο της παγέτας.

Ως μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, η Coca-Cola light επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες στην πρεμιέρα της 16ης AXDW by Coca-Cola light και έδωσε το δικό της στίγμα με γεύση δροσιάς στην λαμπερή βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο στυλ και τη μόδα, μοιράζοντας άφθονη Coca-Cola light στους παρευρισκόμενους. Σε έναν δημιουργικά διαμορφωμένο χώρο με τη λογική “shop in a shop” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο limited edition (200 τμχ.) αξεσουάρ που η Coca-Cola light δημιούργησε σε συνεργασία με την εταιρία μόδας BSB για τη στήριξη του προγράμματος «Νιώσε την καρδιά σου». Οι επισκέπτες της 16ης ΑΧDW by Coca-Cola light είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και αγοράσουν σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή το νέο fashion item για καλό σκοπό, μια υπέροχη συλλεκτική γκρι πασμίνα, στηρίζοντας έτσι με όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media: facebook, twitter, youtube, instagram, pinterest.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.