ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η σχεδιάστρια με τα πολλά...τακούνια!


2 Ιουλίου 2015

img_news_01-Copy.jpg

H Tanya Heath αλλάζει την έννοια "τακούνι" στο γυναικείο λεξικό.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη και κάτοικος Παρισιού, η Tanya Heath μέσα από τη δική της προσωπική ανάγκη άλλαξε τον τρόπο που οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε τα τακούνια. Όπως πολλές γυναίκες, έτσι κι η ίδια φορούσε μπαλαρίνες στο μετρό και στη συνέχεια τις άλλαζε με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της όταν έφτανε στη δουλειά. Όντας πάντα πρωτοπόρος, η Tanya θέλησε να αλλάξει αυτή την άβολη διαδικασία κι αποφάσισε να φτιάξει τα δικά της παπούτσια όπως ακριβώς τα θέλει η ίδια. Μετά την ολοκλήρωση BA και MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και Carlton, η Heath μετακόμισε στη Γαλλία με τον σύζυγό της το 1996, όπου σπούδασε επιχειρήσεις με ειδικότητα στις νέες τεχνολογίες.

img_creator

Ως μια γυναίκα που βρίσκεται αρκετά χρόνια μπροστά στο κεφάλαιο "μόδα", εργάστηκε 15 χρόνια σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας, αλλά και στον ακαδημαϊκό χώρο ως καθηγήτρια Καινοτομίας στο Παρίσι. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, αναζητούσε τα παπούτσια που θα ήταν ευέλικτα στον πολυάσχολο τρόπο ζωής μιας γυναίκας: μοντέρνα για το γραφείο κι άνετα για μία βόλτα με τα παιδιά της. Ανέλαβε λοιπόν τα... τακούνια με τα ίδια της τα χέρια!

maxresdefault

Το 2009, η Tanya άρχισε να δουλεύει πάνω στο πρώτο ζευγάρι της παπούτσια. Με τη βοήθεια 14 μηχανικών και τεχνικών υποδημάτων καθώς και διάφορους σχεδιαστές και κατασκευαστές master boot, δημιούργησε ένα σύστημα παπουτσιού που ήταν συγχρόνως stylish και άνετο. Το 2013, η καινοτόμος σχεδιάστρια ξεκίνησε το brand Tanya Heath Paris, με αποσπώμενο τακούνι και ρυθμιζόμενο ύψος. Μάλιστα, για να τιμήσει τα άτομα που αφιέρωσαν το χρόνο, την εμπειρία και τη δημιουργικότητα τους για να κάνουν πραγματικότητα το ονειρεμένο παπούτσι της Heath, όλα τα τακούνια έχουν τα ονόματα των ανδρών, ενώ όλα τα παπούτσια έχουν τα ονόματα των γυναικών που αφοσιώθηκαν σε αυτά.

img_news_01

n-tanya-heath-damesschoenen-schoenen-timmers-16375-4

Το φανταστικό πλεονέκτημά τους βρίσκεται στο γεγονός πως με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να αλλάξεις τόσο το μέγεθος, όσο και το σχέδιο του τακουνιού. Στο επίσημο site της καθώς και σε πολύ λίγα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, η καινοτομία αυτή εφαρμόζεται από μπότες μέχρι πέδιλα -σε διάφορα χρώματα κι υφές- στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί οποιοδήποτε είδος τακουνιού (υπάρχουν τέσσερα είδη των τακουνιών σε δεκάδες χρώματα). Αρκεί να ακουστεί ένα κλικ κι είστε έτοιμη για όλες τις ώρες της ημέρας!

4 5 6

_DSC0134

photo_large

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.