ΣΤΙΛ RUNWAYS

Athina Korda: Μινιμαλισμός και γεωμετρία στη μόδα


28 Ιανουαρίου 2016

1.      Ποια ήταν τα όνειρά σας όταν πρωτοξεκινήσατε στο χώρο της μόδας και σε ποιο βαθμό έχουν υλοποιηθεί σήμερα;

Όταν  πρωτοξεκίνησα να φτιάχνω την δική μου συλλογή όλα φαινόντουσαν πολύ μακρινά και δύσκολα. Ο πρώτος στόχος μου τότε ήταν να βρω έναν τρόπο να δει o κόσμος τα ρούχα μου και να του αρέσουν. Το αμέσως επόμενο βήμα, ήταν να τα προτιμήσει κάποιος buyer και να τα βάλει στο μαγαζί του. Αυτά τα τόσο απλά πράγματα, την συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου, ήταν τα μεγαλύτερα όνειρα μου. Από τότε, έως και σήμερα, όλα πήραν μία δική τους τροπή, που δεν το φανταζόμουν ποτέ και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Τα όνειρα δεν σταματούν. Μεγαλώνουν και αλλάζουν μαζί με μας.

DSW16.150

TSW16.142

2.      Πώς είναι η δημιουργική διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί μια collection;

Το πρώτο και βασικό είναι να συλληφθεί η ιδέα της collection και να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα που χρειάζεται γύρω από αυτή. Μετά από αυτό όλα είναι λίγο τεχνοκρατικά. Μόνα τους παίρνουν την σειρά τους. Ακολουθούν πατρόν, δείγματα, πρόβες, διορθώσεις, πάλι πρόβες και πόσα άλλα ακόμα μέχρι να φτάσει η στιγμή να δεις όλα τα σχέδια υλοποιημένα μπροστά σου. Προσωπικά για μένα, μετά τη στιγμή της σύλληψης, αυτή είναι και η πιο δυνατή στιγμή.

3

DSSW16.155

3.      Η γεωμετρία και ο μινιμαλισμός είναι βασικά στοιχεία των δημιουργιών σας. Τι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για εσάς;

Όλα γύρω μου λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης. Καθημερινά συναντώ εικόνες, πράγματα, ανθρώπους, που με εντυπωσιάζουν και μου γεννούν ιδέες. Γίνεται έτσι, αυτόματα. Όταν προετοιμάζομαι για κάποια συλλογή, απλά γίνομαι λίγο πιο παρατηρητική στις λεπτομέρειες.

4.      Υπάρχει κάποια γυναίκα, Ελληνίδα ή ξένη, που θα θέλατε να δείτε να φοράνε τις δημιουργίες σας;

Βλέποντας μία απλή κοπέλα στο δρόμο να φοράει κάποιο ρούχο μου, με συγκινεί και με χαροποιεί το ίδιο, όπως με το να δω κάποια διάσημη. Οπότε δεν μπορώ να σας πω κάποια συγκεκριμένη.

JSW16.128

5.      Ποια είναι τα σχέδια/όνειρα σας για το μέλλον; 

Να τελειοποιηθεί η επόμενη συλλογή, σίγουρα να ταξιδέψω περισσότερο και ίσως και κάποιο show στο εξωτερικό. Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.