ΣΤΙΛ RUNWAYS

Γιατί αγαπάμε τα 90s supermodels και 3 facts από το show του Versace


MMEINTANI

23 Σεπτεμβρίου 2017

19984483-298985413838414-7294069991597408256-n.jpg

Ξεκινώντας λίγο αντίστροφα, από το επικό φινάλε του show για το οποίο επιστρατεύτηκαν μερικά από τα πιο iconic supermodels των 90s (και μούσες του ίδιου του Gianni Versace), η Donatella κατάφερε να κάνει ίσως το μεγαλύτερο buzz, στοχεύοντας κατευθείαν στο συναίσθημα όσων έζησαν εκείνη τη χρυσή εποχή του μόντελινγκ και όχι μόνο.

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carla Bruni και Helena Christensen περπάτησαν υπό τον ήχο του Freedom '90 του George Michael, με το κοινό πραγματικά να παραληρεί και τη συγκίνηση της όλης βραδιάς να χτυπάει κόκκινο.

A post shared by Geni Poole (@iamgeni) on

Γιατί όμως όλη αυτή η αγάπη για τα 90s;

Δεκαετία του '90. Κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο όχι μόνο της μόδας αλλά και της μουσικής ή της τεχνολογίας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, κάνοντας focus στο κομμάτι της μόδας και μιλώντας τουλάχιστον για ανθρώπους της ηλικίας μου, δηλαδή τα παιδιά των 90s, πολλές φορές αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μας κάνει να ασπαζόμαστε τόσο εύκολα αυτή τη λατρεία και τον θαυμασμό για τη βιομηχανία της μόδας εκείνης της εποχής, φτάνοντας ακόμη και να την αναπολούμε, χωρίς καν να την έχουμε ζήσει.

Και σχεδόν πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι μέσα από τις γλαφυρές αφηγήσεις όσων αποτέλεσαν κομμάτι της αλλά και μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τις καμπάνιες και τα περιοδικά του "τότε" που μοιάζουν να διαθέτουν μια εντελώς διαφορειτκή αίγλη, είναι αδύνατο να μην εξιδανικεύσει κανείς εκείνη την εποχή, μια εποχή που μοιάζει τόσο διαφορετική από τη σημερινή fast fashion που πλέον είναι προσβάσιμη σε βαθμό που της αφαιρεί καθολικά τον ελίτ χαρακτήρα της. Και σε μία τέτοια εποχή, το να έχουμε κάτι τόσο εμβληματικό σαν αναφορά, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ειδικά όταν δίνει βήμα σε τόσο ευρηματικούς ανθρώπους όπως η Donatella Versace να βρίσκουν τον τρόπο να μας μεταφέρουν στο τότε.

Μερικές ακόμη λεπτομέρειες από το show

1.

Πολλά από τα πολύχρωμα looks που θαυμάσαμε επάνω στο catwalk δεν ήταν παρά ένα patchwork από διάφορα εξώφυλλα της Vogue. Μάλιστα, το ρούχο της Kaia Berger είχε επάνω την ίδια της τη μητέρα, Cindy Crawford.

2.

Η εντυπωσιακή black & white φούστα που είδαμε να φοράει η Natasha Poly ήταν στην πραγματικότητα ένα σχέδιο αρχείου του Gianni Versace από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 1992. Μάλιστα, πρώτη στο catwalk την είχε φορέσει τότε η Naomi Campbell.

3.

Η ολόσωμη leopard φόρμα με την οποία περπάτησε η Kaia Gerber, ήταν ρέπλικα από το κομμάτι που είχε φορέσει πίσω στο 1992 η διάσημη μητέρα της, Cindy Crawford. Όταν μάλιστα το είδε στο backstage η 16χρονη Kaia, άρχισε να φωνάζει συγκινημένη "αυτό είναι η μαμά μου, αυτό είναι η μαμά μου, αλήθεια!" .

Δείτε περισσότερα looks από τη συλλογή Versace Spring/Summer 2018

[gallery-717557]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.