ΣΤΙΛ RUNWAYS

Τα Carolina Herrera αλλάζουν σελίδα στο βιβλίο της μόδας


Αφροδίτη Σακκά

12 Φεβρουαρίου 2019

carolina_herrera_waw1920_001007.jpg

H Carolina Herrera παρουσίασε την τελευταία της συλλογή για το Φθινόπωρο 2018, κλείνοντας τέσσεριες δεκαετίες ως σχεδιάστρια και παραδίδοντας τα ηνία στον Wes Gordon, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για το brand την περασμένη σεζόν. Τα looks, παρότι περιλάμβαναν τη νεανική και φρέσκια ματιά του 31χρονου Gordon, δεν απέκλειαν ιδιαίτερα από τη σχεδιαστική κληρονομιά της Herrera - προσεγμένα, θηλυκά και πολυτελή κομμάτια - κυρίως επειδή ο νέος creative director χρησιμοποίησε ως βασική έμπνευση το αρχείο της θρυλικής σχεδιάστριας. Παρ' όλα αυτά, η collection επικροτήθηκε από τους αφοσιωμένους πελάτες του brand, ενώ κατάφερε να κερδίσει και νέο κοινό.

Αν η Άνοιξη 2019 είχε σκοπό να παρουσίασει διακριτικά ένα νέο μέλλον για τον οίκο, το Φθινόπωρο 2019 φέρνει μία νέα εποχή για τα Carolina Herrera - με απόλυτη επιτυχία. Ο Gordon παρουσίασε το δικό του όραμα για τον οίκο στο New York Fashion Week με θέμα την πειραματική εκκεντρικότητα, που μεταφράστηκε σε έντονα χρώματα (κίτρινα, neon μπλε, έντονα ροζ και πορτοκαλί), prints που τραβούν τα βλέμματα και αέρινες σιλουέτες σε φορέματα που παρέμειναν κολακευτικά ακόμα και χωρίς καμία "δομή".

Φουσκωτά μανίκια και πολύ κοντά μήκη έκαναν επίσης την εμφάνισή τους, παρότι δεν έλλειψαν τα tailored κομμάτια που έχουμε συνηθίσει, όπως και μερικά χρωματικά "διαλείμματα" από λευκά, μαύρα και γκρι tailored designs. Υπάρχει τρόπος να εξελιχθεί ένας οίκος με τόσο πλούσια κληρονομιά, χωρίς να πάει κόντρα στην ιστορία; Η απάντηση είναι πως ναι, και ο Wes Gordon ξέρει ακριβώς πώς να το κάνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.