ΣΤΙΛ RUNWAYS

Mary Katrantzou: Τα βλέμματα του κόσμου της μόδας σήμερα θα στραφούν στο ναό του Ποσειδώνα


Μάρθα Κουμπάνη

3 Οκτωβρίου 2019

 Mary Katrantzou: Τα βλέμματα του κόσμου της μόδας σήμερα θα στραφούν στο ναό του Ποσειδώνα

Mε αφορμή το σημερινό fashion show της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της.
Η συλλογή Spring/Summer 2020 αναμένεται να είναι εκπληκτική ειδικά με φόντο το εκθαμβωτικό μνημείο. Να υπενθυμίσουμε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το μνημείο φιλοξενεί μια επίδειξη μόδας.
H ταλαντούχα Mary Katrantzou καταφέρνει να εντυπωσιάζει κάθε σεζόν με τις ευφάνταστες και πρωτότυπες δημιουργίες της, δημιουργίες που έχουν εμπιστευτεί πολλές διάσημες προσωπικότητες για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί κορυφαίων διοργανώσεων, όπως η Lupita Nyong’o, η Michelle Obama και η Beyoncé.

jenny.gr

Η Beyonce επί σκηνής με Mary Katrantzou/Φωτογραφία Getty/Ιdeal Image

Η fashion designer την περασμένη χρονιά συνεργάστηκε με το iconic brand εσωρούχων Victoria's Secret και οι Άγγελοι εκτός από τα φτερά τους περπάτησαν στο runway με θηλυκά εσώρουχα, με την υπογραφή της Katrantzou.

Missing media item.

To show Victoria's Secret x Mary Katrantzou 2019/Φωτογραφία Splash/ Ideal Images

H ίδια αντί για το Λονδίνο, όπου βρίσκεται η έδρα της, επέλεξε να γιορτάσει τα 10 χρόνια στη βιομηχανία της μόδας με μία επιστροφή στις ρίζες της, όπως λέει η 36χρονη στη Vogue: «Ήθελα εδώ και καιρό να κάνω κάτι στην Ελλάδα και με αφορμή τα δέκα χρόνια μας στο χώρο, αυτή μου φάνηκε η κατάλληλη στιγμή».
Τα πλέον αναγνωρίσιμα, πολύχρωμα prints της συνδυάζουν παιχνιδιάρικη διάθεση και στοιχεία από γεωμετρία. Οι αποχρώσεις έντονες και αισιόδοξες, ενώ και το ασπρόμαυρο έχει την δική του ξεχωριστή θέση στα σχέδια της.

jenny.gr

Mary Katrantzou A/W 2019 

jenny.gr
Mary Katrantzou

Mary Katrantzou S/S 2018

Η ανοιξιάτικη συλλογή θα αποτελέσει ορόσημο στην καριέρα της σχεδιάστριας αλλά και στην ιστορία της fashion industry, αν σκεφτεί κανείς τους αυστηρούς κανόνες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), το οποίο απέρριψε την αίτηση του οίκου Gucci το 2017, ο οποίος ζητούσε να παρουσιάσει την τότε συλλογή του στην Ακρόπολη. 

Για το show ενώνει τις δυνάμεις της και συνεργάζεται με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ που γιορτάζει και αυτός 30 χρόνια από την ίδρυση του.

Η αγωνία για το αποψινό show είναι μεγάλη και μπορεί η σχεδιάστρια να μην έχει αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για τα νέα της σχέδια ή για το στήσιμο του runway, όλα τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα πάνω σε εκείνη και το Σούνιο.

Ανυπομονούμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.