ΣΤΙΛ RUNWAYS

Chanel Metier d'Art 2022: Τweed, street style και καμέλιες


Μάρθα Κουμπάνη

7 Δεκεμβρίου 2021

Chanel Metier d'Art 2022: Τweed, street style και καμέλιες
Ο οίκος Chanel παρουσίασε το εντυπωσιακό Μétiers d’art show του στο Παρίσι

Η Virginie Viard παρουσίασε την συλλογή Chanel Metiers d' Art στο Le19M, ένα κτήριο που άνοιξε πρόσφατα στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού και είναι αφιερωμένο στα workshops των τεχνιτών του οίκου. Η ίδια η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του κτιρίου που την φιλοξένησε, κάτι που εκφράστηκε μέσα από τις εξαιρετικές λεπτομέρειες.

Tο τριγωνικό Le19M, που αντλεί το όνομά του από την ημερομηνία γέννησης της Gabrielle Chanel, την περιοχή που φιλοξενεί το κτίριο αλλά και έναν από τους τυχερούς αριθμούς του οίκου, συστεγάζει έντεκα art houses και σχεδιάστηκε από τον Rudy Ricciotti, του οποίου η πρόσοψη με «νήμα μπετον» θυμίζει την πολυπλοκότητα του κεντημένου υφάσματος υψηλής ραπτικής. Η Viard θέλησε όλα αυτά να αναδειχθούν μέσα από την συλλογή με τίτλο «metropolitan»: τσέπες από tweed, 3D πλέξεις, χειροποίητα χρυσά κεντήματα και το αποτέλεσμα, απόλυτα αρμονικό.

Αρμονικές ήταν και οι αποχρώσεις που παρουσιάστηκαν στο runway, με το μαύρο, γκρι και μπλε να πρωταγωνιστούν και να «σπάνε» με αυθάδικες ροζ πινελιές, λεβάντα και τόνους του κυπαρισσί και πετρόλ. Οι καμέλιες του Maison Lemarié, επιστρέφουν ως αγαπημένο θέμα του οίκου και ενισχύουν το οπτικό παιχνίδι της collection με τις υφές.

Κάπου στα μέσα του show το κορεάτικης καταγωγής top model Soo Joo απομακρύνθηκε από την πασαρέλα και ανέβηκε σε ένα βάθρο. Eκεί μεταμορφώθηκε στο το νέο της pop star alter ego, Ether. Μαζί με τον Oneohtrix Point Never -τον καλλιτέχνη γνωστό και ως Daniel Lopatin, πίσω από τις παραγωγές του The Weeknd- ερμήνευσε το single της «Haemin» και το κομμάτι 12.21 που γράφτηκε ειδικά για το φινάλε.

Μία μέρα νωρίτερα ο οίκος Chanel παρουσίασε μια σειρά από εικονογραφημένα teasing videos κινουμένων σχεδίων για την συλλογή για τα οποία συνεργάστηκε με συνεργάστηκε με το στούντιο Remembers. Συγκεκριμένα παρουσίασε 8 videos ένα για κάθε οίκο xειροτεχνίας, Lesage, Lemarié, Massaro, Maison Michel, Goossens, Desrues, Atelier Montex και Lognon, οι οποίοι συνεργάζονται με τον οίκο Chanel. Πρωταγωνιστές των καλαίσθητων βίντεο είναι οκτώ διάσημα μοντέλα και συγκεκριμένα οι Fran Summers, Pan Haowen, Mariam de Vinzelle, Rianne Van Rompaey, Loli Bahia, Mica Argañaraz, Lola Nicon και Akon Changkou.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.