ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η συλλογή του Brandon Maxwell ήταν αφιερωμένη στην γιαγιά του -και τώρα θέλουμε να ντυθούμε όπως εκείνη


Μάρθα Κουμπάνη

14 Φεβρουαρίου 2022

Η συλλογή του Brandon Maxwell ήταν αφιερωμένη στην γιαγιά του -και τώρα θέλουμε να ντυθούμε όπως εκείνη
Photo credit: Pixel Formula
Αυτή ήταν και η πιο προσωπική του συλλογή μέχρι σήμερα καθώς όπως αποκάλυψε ο σχεδιαστής ήταν εμπνευσμένη από την αγαπημένη του γιαγιά, που τώρα πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η New York Fashion Week συνεχίζεται και ήταν η σειρά του Brandon Maxwell να παρουσιάσει την συλλογή του για το επόμενο φθινόπωρο. Αυτή ήταν και η πιο προσωπική του συλλογή μέχρι σήμερα καθώς όπως αποκάλυψε ο σχεδιαστής ήταν εμπνευσμένη από την αγαπημένη του γιαγιά. Το show άνοιξε με τη Siri που διάβαζε τη σελίδα του Maxwell στη Wikipedia πριν προχωρήσει σε μια ταινία μικρού μήκους με συνδυασμό οικογενειακών φωτογραφιών και βιντεοκλίπ, σε πολλές από τις οποίες ήταν ο Maxwell με την γιαγιά του η οποία τώρα πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η σελίδα της Wikipedia μας υπενθύμισε ότι ο Maxwell πριν γίνει σχεδιαστής πέρασε πολύ χρόνο στη μπουτίκ ρούχων της στο Longview του Τέξας. Ο ίδιος άλλωστε πιστώνει στη γιαγιά του το πάθος του για το σχέδιο.

«Είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου», είπε. «Θυμήθηκα όταν ήμουν παιδί, ενώ μαγείρευε, ήμουν στο πίσω δωμάτιο, έπαιρνα κουβέρτες και τις τύλιγα γύρω από την αδερφή μου, άδειαζα το κουτί με τα κοσμήματά της γιαγιάς μου και έβαζα την αδερφή μου να κουβαλήσει μια από τις τσάντες της. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το show, ήθελα να κάνω κάτι που, αν ήταν το τελευταίο μου (show), θα ήταν ένα βιβλίο για το οποίο θα ήμουν περήφανος» είπε ο σχεδιαστής.

Aποτέλεσμα; Tα oversized σάλια, τα κοσμήματα-αντίκες και τα clutch, που ο Maxwell θυμάται ότι ήταν επαναλαμβανόμενα στοιχεία του στιλ της γιαγιάς του, φυλαχτά από τα νεανικά του χρονια. Τα υφάσματα επιλέχθηκαν επίσης για να φέρουν την αίσθηση του σπιτιού, από το θρυμματισμένο σατέν ενός παλτό με διπλό πέτο, έως τα πλούσια καφέ υφάσματα εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιούσε ο Maxwell. Τα λουλούδια στο τελικό φόρεμα της Karlie Kloss προέρχονται από έναν πίνακα που ζήτησε από τον παππού του να κάνει προς τιμήν της γιαγιάς του.

Από την μία τα μικροσκοπικά clutch και από την άλλη τεράστιες σουέντ hobo bags έδιναν μια μοντέρνα πινελιά στην αριστοκρατική πολυτέλεια με vintage αέρα που χαρακτήριζαν την collection.

Δείτε τα ωραιότερα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.