ΣΤΙΛ

H Gen Z φέρνει πίσω στη μόδα τα tooth gems και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε


Μάρθα Κουμπάνη

11 Φεβρουαρίου 2022

H Gen Z φέρνει πίσω στη μόδα τα tooth gems και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε
Xάρη στην avant-garde Gen-Z, βλέπουμε την άνοδο των tooth gems να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε

Δεν είναι παρά μόνο μερικοί μήνες όταν γράψαμε για τo butterfly trend και την εμμονή της μόδας με τις πεταλούδες, μια τάση που επέστρεψε από τα 00s. Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, οι πεταλούδες είναι παντού. Tυπωμένες, σε ρούχα και αξεσουάρ, κεντημένες, 3D, σε μικροσκοπικά hair clips, αλλά και filters στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη συνέχεια είδαμε τα tramp stamps, δηλαδή τα τατουάζ χαμηλά στην πλάτη, που επιστρέφουν θριαμβευτικά μετά από μια μακρά απουσία. Αν μάλιστα κάνετε και butterfly tattoo στη μέση σας, τότε μπορείτε να αυτοαποκαλείστε βασίλισσα του Y2K fashion craze.

Από την άλλη, πάντα μας αρέσει να προσθέτουμε λάμψη στις εμφανίσεις μας. Shimmery σκιές, glitter nails και αξεσουάρ μαλλιών στολισμένα με κρύσταλλα. Λοιπόν σήμερα, χάρη στην avant-garde Gen-Z, βλέπουμε την άνοδο των tooth gems να συμβαίνει μπροστά τα μάτια μας και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε.

Για τους περισσότερους από εμάς άλλωστε, η εφηβεία μας σημαδεύτηκε από τραυματικές επισκέψεις στον ορθοδοντικό, με αποτέλεσμα να υποσχεθούμε πως δεν θα διορθώσουμε ποτέ ξανά τίποτα στα δόντια μας. Ωστόσο, εδώ βρισκόμαστε αρκετά χρόνια αργότερα, παρακολουθώντας τις TikTokers και A-listers να κολλούν διαμάντάκια και πεταλούδες στα δόντια τους. Μετά το πρώτο σοκ πρεπει να παραδεχτούμε πως τελικά δείχνει cool.

Tα tooth gems είναι μικροί, αν και κομψοί πολύτιμοι λίθοι που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του δοντιού σας με ένα συγκολλητικό υλικό. Και δεν είναι μόνο τα νεαρά κορίτσια της Generation Z που το τολμούν. Aκόμη και μερικές από τις πιο stylish stars, από την Iris Law έως τη Hailey Bieber, υιοθετούν αυτό το look, ενώ στο παρελθόν τα είδαμε στις Kendall Jenner, Rihanna, Miley Cyrus.

Tα στρας είναι προσωρινά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται συντήρηση ή πόνος. Τα περισσότερα μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι εβδομάδες (ή ακόμα και δύο χρόνια) με την κατάλληλη φροντίδα, ωστόσο το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εάν θέλετε να δοκιμάσετε το στιλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.