ΣΤΙΛ RUNWAYS

Chanel: Tα πάντα ήταν tweed στο show του εμβληματικού οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

9 Μαρτίου 2022

Chanel: Tα πάντα ήταν tweed στο show του εμβληματικού οίκου
Photo credit: Getty/Ideal Images
Ένας φόρος τιμής της Viard στην iconic κληρονομιά της Gabrielle Chanel

Η Virginie Viard αφιέρωσε την συλλογή Chanel για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 στο tweed.

«Μου αρέσει τόσο πολύ να δουλεύω με το tweed, δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό στον οίκο Chanel», είπε μάλιστα η Virginie Viard για την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, που παρουσίασε στο φινάλε της Εβδομάδας Μόδας Παρισιού.

Το tweed που πήρε το όνομά του στον ποταμό Tweed της Σκωτίας, ήταν πάντα συνυφασμένο με την ιστορία του οίκου Chanel, αυτή την σεζόν όμως αποτέλεσε την βάση της σχεδιάστριας για στιλιστικό παιχνίδι με το χρώμα, τις υφές και τις φόρμες.

Το εμβληματικό ύφασμα ήταν παντού: Έντυσε παλτό και μεσάτα σακάκια, κομψές, παριζιάνικες, pencil φούστες και αξεσουάρ. Ακόμα και η πρόσκληση για το show ήταν tweed, όπως και το σκηνικό του Grand Palais Éphémère στην Place Joffre του Παρισιού, με το λογότυπο του οίκου. Η Virginie Viard φαντάστηκε την γκαρνταρόμπα της Gabrielle Chanel στις εξορμήσεις της στην εξοχή της Σκωτίας. «Ακολουθήσαμε τα βήματα της Gabrielle Chanel κατά μήκος του ποταμού Tweed για να φανταστούμε το tweed στα χρώματα του τοπίου», εξηγησε.

Το κομψό μπουκλέ συνδυάστηκες τις πιο αναπάντεχες υφές, όπως το μαλλί που βρέθηκε στα πλεκτά ριμπ καλσόν των μοντέλων και το καουτσούκ, καθώς η designer αποφάσισε ότι το επόμενο φθινόπωρο οι rain boots θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο στιλ μας. Έτσι δημιούργησε άνετες και εντυπωσιακές γαλότσες σε διαφορετικά ύψη, με τις πιο ιδιαίτερες να φτάνουν μέχρι ψηλά στον μηρό.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS

PFW