ΣΤΙΛ RUNWAYS

Fendi S/S 2023: O Kim Jones εξερευνά το Y2K αρχείο του οίκου σε μια δροσερή και cool συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

22 Σεπτεμβρίου 2022

Fendi S/S 2023: O Kim Jones εξερευνά το Y2K αρχείο του οίκου σε μια δροσερή και cool συλλογή
Ο Kim Jones παρουσίασε την δική του συλλογή για την άνοιξη, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

H Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ξεκίνησε και στην πρώτη μέρα του προγράμματος φιγούραραν μερικά από τα μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως αυτό του οικου Fendi. Λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσίαση της επετειακής collection για τα 25χρονια της Fendi Baguette στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που σχεδίασε με τον Marc Jacobs, ο Kim Jones παρουσίασε τη δική του συλλογή για την άνοιξη.

Tο show πραγματοποιήθηκε στο showroom του οίκου στη Via Solari στο Μιλάνο.

H συλλογή χαρακτηρίστηκε από μια αιθέρια, ντελικάτη κομψότητα, σε δροσερούς τόνους. Τα ουδέτερα, που είναι συνήθως η δημιουργική βάση του Jones αλλά και στο DNA του οίκου, συνάντησαν φρέσκες pastel πινελιές, σε μια αρμονική ανοιξιάτικη παλέτα.

Ο Kim Jones ανέτρεξε στα αρχεία του οίκου για να αντλήσει έμπνευση. «Με ενδιέφερε να δω όλα όσα έχει κάνει ο Karl και πώς θα τα εξελίξουμε, οπτικά και τεχνικά». Ο Kim Jones μελέτησε τις Fendi συλλογές από το 1996 στο 2002 και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να μην είναι Υ2Κ. Αυτή τη φορά ωστόσο ο Jones είχε στο μυαλό του περισσότερο την άνεση. Έτσι η συλλογή είχε cargo παντελόνια και ευκολοφόρετες μίντι φούστες από μετάξι και διχτυωτά και ημιδιάφανα tops και cardigans.

Τα αξεσουάρ ήταν ένα κεφάλαιο από μόνα τους: Τσάντες από συνθετική γούνα και elegant purses συνδυάστηκαν με chunky μπότες και μποτάκια. Το Fendi logo ήταν για άλλη μια φορά πάνω σε κάθετί, από ρούχα και αξεσουάρ, μέχρι statement σκουλαρίκια.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.