ΣΤΙΛ SHOPPING

PAVONE ROSSA: Τα γυαλιά ηλίου που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα με βιώσιμο τρόπο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

2 Ιουλίου 2024

PAVONE ROSSA: Τα γυαλιά ηλίου που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα με βιώσιμο τρόπο
Μαριλένα Μίχου
Συνδυάζοντας το μεράκι, την αριστοτεχνία, την φύση και την μόδα το ελληνικό brand γυαλιών PAVONE ROSSA δίνει νέα πνοή στα συνηθισμένα

Το στιλ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα είναι το ζητούμενο στις ενδυματολογικές μας επιλογές. Όλοι επιζητούμε να είμαστε καλοντυμένοι και να φοράμε ποιοτικά κομμάτια που ναι μεν να ταιριάζουν με την αισθητική μας και την προσωπικότητά μας, αλλά και να «λένε» στον υπόλοιπο κόσμο πως έχουμε ψάξει, έχουμε ασχοληθεί και ότι έχουμε αφιερώσει χρόνο στην δημιουργία του προσωπικού μας στιλ. Το look μας άλλωστε είναι ο τρόπος που συστηνόμαστε στους άλλους πριν καν μιλήσουμε.

Η γνωστή φράση «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά» έχει απόλυτη εφαρμογή όσον αφορά το look μας. Ίσως η πιο σημαντική από όλες αυτές τις λεπτομέρειες να είναι τα γυαλιά ηλίου. Το μικρό ή μεγάλο αξεσουάρ που καλύπτει τα μάτια μας χειμώνα καλοκαίρι και έρχεται να στολίσει το πρόσωπό μας. Διαφορετικά χρώματα, σχέδια, κοψίματα και μεγέθη δίνουν στα γυαλιά ηλίου μια «υπεραξία», πέρα από την προφύλαξη των ματιών μας από τον ήλιο. Είναι στο επίκεντρο διότι μεταμορφώνουν το στυλ μας π.χ. ένα κλασικό σύνολο συνδυάζοντάς το με ένα bold γυαλί αμέσως γίνεται ένα statement look.

Αυτά τα αγαπημένα αξεσουάρ έχουν γίνει πολλές φορές statement μεγάλων fashion icons, όπως ο Καρλ Λάγκερφελντ, η Άννα Γουίντουρ, ο Τζον Λένον και ο Άντι Γουόρχολ. Έχουν τη ικανότητα να μεταμορφώσουν ένα πρόσωπο και να του δώσουν την ένταση, το ύφος και την αισθητική που θέλει.

Σε μια εποχή γρήγορη, όπου το fast fashion προτείνει σε όλους μας παρόμοια αξεσουάρ, πολλές φορές χωρίς την κατάλληλη ποιότητα, βλάπτοντας παράλληλα το περιβάλλον, μας δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίσουμε και να αναδείξουμε την διαφορετικότητά μας, προστατεύοντας παράλληλα τα μάτια μας. Πόσο θα θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία να κατασκευάσουμε τα δικά μας γυαλιά ηλίου όπως ακριβώς τα έχουμε φανταστεί; Να είναι εντελώς μοναδικά και να ταιριάζουν «γάντι» στο πρόσωπό μας; Δε θα ήταν τέλειο απλά να τα φανταστούμε και να τα έχουμε μπροστά μας; Και όμως πλέον αυτό είναι εφικτό! Ναι, μπορούμε να αποκτήσουμε τα γυαλιά ηλίου που ονειρευόμασταν και μάλιστα από ένα ελληνικό brand.

Jenny.Gr

Η PAVONE ROSSA, η ελληνική εταιρεία χειροποίητων ξύλινων, και όχι μόνο, γυαλιών, ιδρύθηκε το 2018. Η μοναδικότητα, η δημιουργικότητα και η προσωπική έκφραση μέσω της μόδας είναι σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας της PAVONE ROSSA. Η σχεδιάστρια και ιδρύτρια του brand, Μαριλένα Μίχου, κάθε σεζόν παράγει με πολύ μεράκι και αγάπη μοντέρνα ξύλινα -και όχι μόνο- γυαλιά ηλίου, που ξεχωρίζουν στον χώρο της μόδας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα μοναδικά αυτά κομμάτια είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα ξύλινα γυαλιά ηλίου κατασκευάζονται από ηθικές υλοτομήσεις, κυρίως από ξύλο καρυδιάς, που είναι ανθεκτικό, έτσι ώστε να μπορούν να μας συντροφεύσουν στην καθημερινότητά μας για πάρα πολλά χρόνια. Λόγω της χειροποίητης κατασκευής κανένα ζευγάρι δεν είναι ίδιο με το άλλο, πράγμα που τα κάνει αυτόματα μικρά έργα τέχνης που μπορούν να φορεθούν.

Η τελευταία συλλογή «MORPHES» έχει επιρροές από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και από την αρχαία κυκλαδική τέχνη του 3.000 π.Χ. Τα μοτίβα στα γυαλιά έχουν δημιουργηθεί με πυρογράφο, ώστε να θυμίζουν σχέδια από αγγεία εκείνης της εποχής. Επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά, όπως τσιμέντο και γρανίτης, ώστε να αποδοθούν σωστά και οι υφές.

Τα κοκάλινα γυαλιά έχουν δύο κατηγορίες: αυτά που είναι χειροποίητα στην Ιταλία και αυτά που τιτλοφορούνται «ΙΝΤΙΜΟ», η σειρά δηλαδή, η οποία συνδυάζει πάστες με χειροποίητες ξύλινες λεπτομέρειες και εύκολα σχέδια. Μια λίγο πιο καθημερινή σειρά. Εννοείται πως και οι φακοί είναι εξαιρετικής ποιότητας με προστασία UV400 και δυνατότητα για επίστρωση με επιπλέον φίλτρα αντιχαρακτικά, υδρόφοβα και λιπόφοβα.

Η PAVONE ROSSA όμως μας δίνει και μια ακόμα δυνατότητα, μια ακόμα ευκαιρία να κάνουμε το στιλ μας extra προσωπικό και μοναδικό. Μπορούμε να δώσουμε ζωή από την αρχή σε ένα νέο ζευγάρι γυαλιών ηλίου επιλέγοντας χρώματα, σχέδια, φακούς ή μπορούμε, σε ένα ήδη υπάρχον ζευγάρι, να βάλουμε την πινελιά μας, αλλάζοντας για παράδειγμα χρώμα στους φακούς.

Είτε λοιπόν θέλουμε να αποτυπώσουμε τον χαρακτήρα μας και την προσωπική μας αισθητική σε ένα αξεσουάρ που θα γίνει κομμάτι του εαυτού μας, είτε θέλουμε να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό και ποιοτικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, το ελληνικό brand PAVONE ROSSA είναι η απάντηση. Βιωσιμότητα, μοναδικότητα, ποιότητα και υψηλή αισθητική.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που γνωστοί σχεδιαστές μόδας και celebrities τα προτιμούν. Για παράδειγμα ο εξαιρετικός Βασίλης Ζούλιας, επέλεξε το brand για να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις των μοντέλων του σε τρεις συλλογές του, όπως επίσης και ο αγαπημένος Λάκης Γαβαλάς τα προτιμά για να ολοκληρώσει κάποια από τα looks του ενώ παράλληλα διάλεξε ο ίδιος τα αγαπημένα του σχέδια, ώστε να τοποθετηθούν στην exclusive boutique του Semeli Hotel στην Μύκονο.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Εμείς επιλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας σχέδια και στα παραθέτουμε στην παρακάτω λίστα. Μπορείς να αγοράσεις το αγαπημένο σου με ένα απλό κλικ. Καλά ψώνια!

1. Petra - Με χειροποίητο ξύλινο σκελετό και τσιμέντο - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

2. Lithos - Με λίθινη υφή - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

3. Forest - Με ιδιαίτερη πράσινη απόχρωση στους φακούς - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

4. Astoria - Από ξύλο καρυδιάς - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

5. Ruri - Με σχήμα cat-eye - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

6. Yalos - Από ειδική ιταλική πάστα ανακυκλωμένων υλικών - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

7. Fir Tree - Με ξύλινες λεπτομέρειες - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

8. Fireplace - Με ξύλινους βραχίονες - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Τηλέφωνο: +30 2106823046

Email: [email protected]

Διεύθυνση: Χαλάνδρι, Αθήνα

Instagram: pavone.rossa

Facebook: Pavone Rossa

Instagram: marlen_mi

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.