Τολμήστε να την φτιάξετε για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Υλικά:
- 1 πάπια
- 2 πορτοκάλια
- ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
- 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ξύδι
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζ. μαυροδάφνη
- 2 φύλλα δάφνης
- κανέλα
- 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Για την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την ζάχαρη με το βούτυρο και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε το λικέρ και το ξύδι. Βάζετε τη μαυροδάφνη, τη κανέλα, και τα φύλλα δάφνης. Αλατίστε και αφήστε την σάλτσα για λίγα λεπτά ακόμα να βράσει. Ζητήστε από το κρεοπώλη να έχει καθαρίσει καλά την πάπια και το λίπος της από την περιοχή της κοιλιάς. Χαράξτε την πάπια σε αρκετά σημεία και αλατοπιπερώστε την. Στην συνέχεια, καθαρίστε ένα πορτοκάλι και βάλτε το στην κοιλιά της. Ψήστε την πάπια στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά, στη σχάρα του φούρνου σας, τοποθετώντας ένα ταψί με νερό από κάτω ώστε να στραγγίξει το λίπος της. Έπειτα, σε ένα ταψί κόψτε τα πορτοκάλια σε φέτες και καλύψτε την επιφάνεια του ταψιού. Βγάλτε την πάπια από το φούρνο και τοποθετήστε την πάνω στις φέτες και ρίξτε στο ταψί το ζωμού του κοτόπουλου. Συνεχίστε το ψήσιμο στους 150 βαθμούς για άλλα 45 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε την με την σάλτσα πορτοκαλιού και συνοδεύεστε την με πουρέ γλυκοπατάτας ή άγριο ρύζι.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.