Κοτόπουλο με κάρι

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Μία διαφορετική γεύση για την Κυριακή.

Υλικά:

  • 600γραμ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4κ.σ. πάστα κάρι
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβου
  • 250ml ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 4κ.σ. fish sauce (προαιρετικά)
  • ½κ.γ. ζάχαρη
  • 4κ.σ. γάλα καρύδας
  • 3κ.σ. λάδι

Διαδικασία:
Σ’ ένα γουόκ ή ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το σκόρδο και την πάστα κάρι (εναλλακτικά βάζετε σκόνη) και τα αφήνετε να τσιγαριστούν. Βάζετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, τους κύβος πατάτας και το ζωμό και αφήνετε να ψηθούν ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και μετά τη fish sauce και τη ζάχαρη. Μόλις η πατάτα μαλακώσει, το φαγητό είναι έτοιμο.

Extra tip: Αν θέλετε πιο δεμένη σάλτσα, αφαιρείτε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το ζωμό να βράσει λίγο ακόμα. Όταν δέσει αρκετά, βάζετε ξανά το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!