COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη σπανακόπιτα


22 Ιουλίου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική σπανοκόπιτα. Υλικά: 1 1/4 του κιλού σπανάκι Λίγο άνηθο και μαϊντανό 1 φλιτζ. βούτυρο 1 μάτσο κρεμμυδάκια 1 κ.σ. ζάχαρη Αλάτι Λίγο μοσχοκάρυδο 1 κ.γ. κανέλα  και μπαχάρι 1 φλιτζ. γάλα 5 αυγά 1 φλιτζ. άσπρο τυρί 15-20 φύλλα μπακλαβά

Διαδικασία: Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, αφαιρώντας τις ρίζες και τα κιτρινισμένα φύλλα. Το κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μέσα σε λεκάνη, το αλατίζετε, το στρίβετε καλά στη συνέχεια το στίβετε, για να στραγγίσει το υγρό του. Κόβετε το άνηθο, το μαϊντανό και τα ανακατεύετε με το σπανάκι. Ξανθίζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με 5-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε όλα τα χορταρικά, τα ανακατεύετε καλά, τα πασπαλίζετε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το μπαχάρι τριμμένα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για μια ώρα, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, τα αδειάζετε σε λεκάνη, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και ρίχνετε μέσα το γάλα, τα αυγά, το τυρί κομματιασμένο και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε σε ανάλογου μεγέθους ταψί τα μισά φύλλα, βουτυρωνοντάς τα ένα ένα, Απλώνετε πάνω τους τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.Ψήνετε για 3/4 της ώρας.

Photo Credit: Ελεάννα Γιαννοπούλου 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.