Διαδικασία:Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, αφαιρώντας τις ρίζες και τα κιτρινισμένα φύλλα. Το κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μέσα σε λεκάνη, το αλατίζετε, το στρίβετε καλά στη συνέχεια το στίβετε, για να στραγγίσει το υγρό του. Κόβετε το άνηθο, το μαϊντανό και τα ανακατεύετε με το σπανάκι. Ξανθίζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με 5-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε όλα τα χορταρικά, τα ανακατεύετε καλά, τα πασπαλίζετε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το μπαχάρι τριμμένα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για μια ώρα, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, τα αδειάζετε σε λεκάνη, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και ρίχνετε μέσα το γάλα, τα αυγά, το τυρί κομματιασμένο και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε σε ανάλογου μεγέθους ταψί τα μισά φύλλα, βουτυρωνοντάς τα ένα ένα, Απλώνετε πάνω τους τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.Ψήνετε για 3/4 της ώρας.
Photo Credit: Ελεάννα ΓιαννοπούλουΑκολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.