Ριζότο με γαρίδες

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014
14623870896_7a93f7df41_z.jpg

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο πιάτο αυτό...

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 18 γαρίδες με το κέλυφος
  • 2 κ.σ. πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/8 κ.γ. σκόνη σαφράν
  • λίγο κάρι σε σκόνη
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί

Για το ριζότο:

  • 8-10 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 1/3- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιο
  • 2/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα (80 γρ.), και έξτρα στο σερβίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε σ΄ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις γαρίδες και τις βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τις. Προσθέστε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και το κρασί και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο. 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ριζότο ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Εάν είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωή, έτσι ώστε το ριζότο να απλώνει μέσα στο πιάτο. Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο ριζότο.