- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 18 γαρίδες με το κέλυφος
- 2 κ.σ. πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/8 κ.γ. σκόνη σαφράν
- λίγο κάρι σε σκόνη
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 8-10 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 1/3- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
- 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιο
- 2/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα (80 γρ.), και έξτρα στο σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε σ΄ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις γαρίδες και τις βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τις. Προσθέστε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και το κρασί και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο. 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ριζότο ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Εάν είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωή, έτσι ώστε το ριζότο να απλώνει μέσα στο πιάτο. Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο ριζότο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.