Φτιάξτε ένα τραγανό σπιτικό μούσλι!

Πέμπτη 4 Δεκέμβριος 2014

 Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 160 γραμμάρια νιφάδες βρώμης, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια (περίπου 100 γραμμάρια συνολικά), αποξηραμένα cranberries και σταφίδες (περίπου 80 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 60 γραμμάρια βύνη κριθαριού.

Αν θέλετε: άρωμα βανίλιας και κανέλας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 ° C. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το μέλι, τη βύνη, το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ύστερα προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, το αλεύρι καρύδας, τα μπαχαρικά και το ασπράδι και ανακατεύετε τα καλά. Αλείφετε με λίγο ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνετε το μείγμα και το κάνετε επίπεδο με ένα μαχαίρι. Ψήνετε το για περίπου 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά αφαιρείτε το μείγμα, προσθέτετε τα cranberries και τις σταφίδες, ανακατεύετε το και το ξαναβάζετε το στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια, το βγάζετε και το αφήνετε το σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να το τεμαχίσετε, για να έχετε μούσλι με περισσότερο ή λιγότερο κοκκώδης μορφή.

Αποθηκεύστε τα μούσλι σε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές σφράγισμα και μπορείτε να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή!