COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κανελόνια με κιμά & λαχανικά


2 Μαρτίου 2015

2b7ccfc224f9842ccc02895961ae06091.jpg

Υλικά

  • 2 πακέτα κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 1 kg κιμά μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1-2 καρότα τριμμένα
  • μαϊντανό
  • 3 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 κουτ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο κουτί ντοματοχυμό
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος light ή 1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον κιμά. Σοτάρουμε σε 5-6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνεχώς, σπάζοντας τα κομματάκια που σχηματίζει για να μην έχει μέσα μεγάλους "κόμπους" κιμά. Όταν ο κιμάς μας ασπρίσει, ρίχνουμε μόνο πιπέρι, όχι αλάτι και συνεχίζουμε το καβούρντισμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί - προαιρετικά. Έπειτα, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες αφού τις έχουμε πολτοποιήσει και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι, εάν και μόνο το κρίνουμε απαραίτητο για να μην κολλήσει. Βράζουμε 20 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε μαϊντανό.

Αφού κρυώσει ο κιμάς, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γωνιώδες ταψί. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε να καλύπτουν ακριβώς το ταψί και να μην υπάρχουν κενά, για να βράσουν σωστά. Αφού είναι γεμισμένα και τοποθετημένα, ρίχνουμε από πάνω τον ντοματοχυμό και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Πρέπει τα κανελόνια μας να έχουν αρκετά υγρά και σχεδόν να καλύπτονται για να μαλακώσει το ζυμαρικό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Προαιρετικά τρίβουμε τυρί της αρεσκείας μας από πάνω λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.