COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Pizza πατάτας με τυρί και ζαμπόν


29 Μαΐου 2015

FullSizeRenderκαθετα.jpg

Συστατικά:

  •  500 γραμμάρια πατάτες
  • 120 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση

  • χοιρομέρι ψητό
  • τυρί, σε φέτες όπως μοτσαρέλα, έμενταλ

 Διαδικασία:

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες, τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρέ και προσθέτουμε αλάτι, το πεκορίνο, αυγό και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, με αλευρωμένα χέρια, βάζουμε το μισό μίγμα και το απλώνουμε καλά, προσθέστε από πάνω το ζαμπόν και τα τυριά. Ύστερα ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με το ζαμπόν και τα τυριά, και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμη η πίτσα την σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.