COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυρί


16 Σεπτεμβρίου 2017

barchette-di-patate-ai-funghi.jpg

Υλικά

6 πατάτες

200 γραμμάρια κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

400 γραμμάρια μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδο

1κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι                            

Πιπέρι

1κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα επιλέγουμε πατάτες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Αφού μαγειρευτούν τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα την οποία κρατάμε για αργότερα. Προσοχή δεν σκάβουμε πολύ βαθιά.

Στη συνέχεια πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά. Όταν αρχίζει να παίρνει χρυσό χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν για δέκα λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τυρί, τη σάρκα από τις πατάτες και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τις πατάτες με το μίγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν ψηθούν πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Μόλις είναι έτοιμες σερβίρουμε στους καλεσμένους μας όσο είναι ζεστές. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.