UPDATE

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry: Δεν δέχονται τη συγγνώμη της Sun για το άρθρο Clarkson (και με το δίκιο τους)


Τόνια Τζάφερη

25 Δεκεμβρίου 2022

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry: Δεν δέχονται τη συγγνώμη της Sun για το άρθρο Clarkson (και με το δίκιο τους)
«Κόλπο δημοσίων σχέσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, «συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το μίσος, τη βία και το μισογυνισμό»

«Ονειρεύομαι να βγαίνει γυμνή στους δρόμους και να της πετούν περιττώματα», είχε αναφέρει σε άρθρο του στη "The Sun", o Jeremy Clarkson χωρίς καμία ντροπή και κάνοντας μια χυδαία επίθεση στη Meghan Markle. Το άρθρο αυτό καταδίκασε και η κόρη του, κάνοντας λόγο για απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια του πατέρα της, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την διαφωνία της στα όσα γράφτηκαν.

Και ενώ η βρετανική tabloit ζητά συγγνώμη για όσα γράφτηκαν, αφού έδωσε έγκριση στο συγκεκριμένο άρθρο, Meghan & Harry δεν δέχονται τη συγγνώμη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπός τους απέρρισε τη συγγνώμη ως «τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων».

Jenny.Gr
Splash News

Χθες, η βρετανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της πως «εμείς στη Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και λυπούμαστε ειλικρινά». Τώρα, οι Meghan & Harry αποκαλύπτουν πως δεν έλαβαν προσωπική απολογία από την εφημερίδα, σημειώνοντας πως δεν περιμένουν η δημόσια κατακραυγή να επιφέρει αλλαγή.

«Το γεγονός πως η Sun δεν επικοινώνησε με τη δούκισσα του Σάσεξ για να απολογηθεί, καταδεικνύει τις προθέσεις της» ανέφερε ο εκπρόσωπος στην HuffPost.

«Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων. Ενώ το κοινό αξίζει απολύτως την απολογία τού εντύπου για τα επικίνδυνά του σχόλια, εμείς δε θα βρισκόμασταν σ'αυτήν την κατάσταση αν η Sun δε συνέχιζε να επωφελείται και να εκμεταλλεύεται το μίσος, τη βία και το μισογυνισμό» προσθέτει ο εκπρόσωπος.

«Μια πραγματική συγγνώμη θα συνιστούσε αλλαγή στον τρόπο κάλυψης και των ηθικών προτύπων. Δυστυχώς, κρατάμε μικρό καλάθι» καταλήγει.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δεοντολογίας του Τύπου (IPSO) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε περισσότερες από 17.500 καταγγελίες για το άρθρο, τις περισσότερες που έχει δεχτεί ποτέ για οποιοδήποτε άλλο κείμενο από την ίδρυσή του το 2014.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές υπέγραψαν μια επιστολή που συνέταξε η Καρολάιν Νόουκς, η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του κοινοβουλίου και απευθυνόταν στη διεύθυνση σύνταξης της Sun προειδοποιώντας ότι τέτοια άρθρα συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος μίσους και βίας κατά των γυναικών.