UPDATE

O Leonardo Di Caprio έκανε 12.000 μίλια με ιδιωτικό jet και μετά πήγε σε περιβαλλοντική εκδήλωση


JTeam

11 Μαρτίου 2023

O Leonardo Di Caprio έκανε 12.000 μίλια με ιδιωτικό jet και μετά πήγε σε περιβαλλοντική εκδήλωση
Splash News
Έντονες αντιδράσεις για τον ηθοποιό και την περιβαλλοντική του δράση, αφού η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών έχει μεγάλο αποτύπωμα ρύπων

Ο Di Caprio τα τελευταία χρόνια φημίζεται για το περιβαλλοντικό του έργο και ως ακτιβιστής για το περιβάλλον, λαμβάνει κατα καιρούς δράσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη βιωσιμότητα. Όλα αυτά όμως, έχουν αρχίσει και αμφισβητούνται- καθώς το ιδιωτικό του jet, έφτασε τα 12 χιλιάδες μίλια σε μόλις 2 εβδομάδες. Και στη συνέχεια, πήγε σε εκδήλωση για το περιβάλλον. Εκεί μάλιστα πόζαρε δίπλα σε ηγέτες στον τομέα της βιώσιμης μόδας, ενώ παράλληλα έδωσε το παρόν και στα Green Carpet Fashion Awards (Βραβεία Βιώσιμης Μόδας) του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o ηθοποιός ταξίδεψε σε Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι και ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τα 19 χιλιόμετρα ταξιδιού, γεγονός που επιβαρύνει έντονα το περιβάλλον, καθώς η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών έχει μεγάλο αποτύπωμα ρύπων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Leo δέχεται κριτική για τα ταξίδια του. Το 2016 είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις, μετά από ένα ταξίδι 8 χιλιάδων μιλίων, από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη, για να παραλάβει ένα βραβείο για τον ακτιβιστικό του ρόλο.

Θέση στο ζήτημα είχε πάρει ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος, Bolsonaro, απατώντας χαρακτηριστικά στον ηθοποιό:

«Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας», είχε γράψει, μεταξύ άλλων.