UPDATE

Ο Tim Cook της Apple μοιράζεται τη συμβουλή του για καθαρό μυαλό (που οδηγεί στην επιτυχία)


JTeam

12 Απριλίου 2023

Ο Tim Cook της Apple μοιράζεται τη συμβουλή του για καθαρό μυαλό (που οδηγεί στην επιτυχία)
Splash News
«Είναι το καλύτερο από ο,τιδήποτε άλλο μπορείς να κάνεις», δήλωσε ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού

Πρόκειται για μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες (ειδικά στον κόσμο της τεχνολογίας) μιας και διοικεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, έχοντας φανατικό κοινό και περιουσία 1,8 δις δολαρίων. Αυτή τη φορά, ο Τim Cook μίλησε στο περιοδικό GQ και αναφέρθηκε στην ευεξία, αλλά και στο δικό του μυστικό, χάρη στο οποίο καταφέρνει να κρατά το μυαλό του καθαρό και την ψυχική του υγεία σε καλή κατάσταση. Άλλωστε το να διοικείς έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως η Apple, είναι μια από τις πιο απαιτητικές θέσεις.


Σύμφωνα με τον Tim Cook, αυτό που τον χαλαρώνει ουσιαστικά και τον βοηθά να επανέρχεται ψυχολογικά είναι οι έξοδοι στη φύση. Είναι σαν «καθαριστικό για το μυαλό», δήλωσε. «Και καλύτερο από ο,τιδήποτε άλλο μπορείς να κάνεις».

Ο CEO της Apple κατάγεται από την πολιτεία της Αλαμπάμα, ενώ εδώ και 20 χρόνια ζει στη Silicon Valley. «Η ύπαιθρος ήταν πάντα προσβάσιμη εκεί (στην Β. Καρολίνα και το Κολοράντο όπου έζησε στο παρελθόν)- εκτός αν είχε καμία σπάνια χιονοθύελλα ή κάτι τέτοιο», συνεχίζει με τις δηλώσεις του ο Cook. «Πάντα σκέφτομαι την πεζοπορία και τα πράγματα που πραγματικά ηρεμούν το μυαλό μου όταν βρίσκομαι στη δουλειά».


Όπως ο ίδιος δήλωσε, έχει σχεδόν εμμονή με την ύπαιθρο και προσθέτει: «Είναι σχεδόν αμαρτία να μην βγαίνεις έξω και να μην το απολαμβάνεις». Στη συνέχεια προέτρεψε το κοινό να ασχοληθεί περισσότερο με δραστηριότητες στη φύση και πέρα από πεζοπορίες και κηπουρική, πρότεινε την παρατήρηση άστρων και το ψάρεμα.

TAGS