CELEBRITIES

Ο CEO της Apple αποκαλύπτεται: Είμαι περήφανος που είμαι γκέι


30 Οκτωβρίου 2014

Όταν το 2011 ο Steve Jobs έχανε τη μάχη με την επάρατο νόσο, η θέση του στην Apple έμενε ορφανή. Τότε το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε ως τον επόμενο CEO τον άνθρωπο με τον οποίο ίδρυσαν μαζί την εταιρεία, τον Tim Cook. Τα μέσα σπανίως ασχολήθηκαν με την προσωπική του ζωή και απασχολούσε μόνο με το έργο του. Μετά από τόσα χρόνια που το κρατούσε για τον εαυτό του, ο Cook αποφάσισε να «βγει από την ντουλάπα» και να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του.

Με επιστολή του στο Bloomberg Businessweek ο Tim Cook λέει:

«Στην διάρκεια της προσωπικής μου ζωής προσπάθησα να διατηρήσω μια ιδιωτικότητα. Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάω την προσοχή. Η Apple είναι μία από τις πιο "πολυακολουθούμενες" εταιρείες στον κόσμο και προσπαθώ να κρατάω τα βλέμματα καρφωμένα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πελάτες μας. Επίσης πιστεύω στο ερώτημα του Martin Luther King για το πιο καίριο ζήτημα της ζωής: Τι κάνουμε για τους άλλους; Πάντα ρωτάω τον εαυτό μου κι έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτή η ιδιωτικότητα με κρατάει από το να κάνω κάτι σημαντικό. Κι αυτό με οδήγησε στο σήμερα.

Για χρόνια ήμουν ανοιχτός με τους ανθρώπους για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Πολλοί συνάδελφοι στην Apple ξέρουν ότι είμαι γκέι και δεν έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά τους απέναντι μου. Φυσικά, είχα την τύχη να βρίσκομαι σε μια εταιρεία που θέλει την δημιουργικότητα και καινοτομία και ξέρει ότι για να έρθει αυτό πρέπει να αγκαλιάσει τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Ενώ ποτέ δεν έχω αρνηθεί την σεξουαλικότητα μου, δεν ήμουν ποτέ ξεκάθαρος δημόσια μέχρι τώρα.

Οπότε για να το ξεκαθαρίσω: Είμαι περήφανος που είμαι γκέι και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού σε μένα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.