UPDATE

Βασιλιάς Κάρολος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη στέψη του


JTeam

20 Απριλίου 2023

Βασιλιάς  Κάρολος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη στέψη του
Ποιοι δεν θα παραστούν στο ιστορικό γεγονός για τη Βρετανία, αλλά και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν

Για τη Βρετανία και όχι μόνο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, ενώ η βασιλική στέψη, αποτελεί παράλληλα μια επίσημη θρησκευτική τελετή, η οποία παραμένει ίδια εδώ και περίπου 1.000 χρόνια.

Ωστόσο, κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με την ιστορία του γεγονότος, αλλά το ενδιαφέρον κεντρίζει το gossip και η ίντριγκα, γύρω από τη σπουδαία τελετή, για την οποία οι Βρετανοί ετοιμάζονται εδώ και μήνες.

Πρόκειται επίσης για μια κρίσιμη στιγμή όσον αφορά το παλάτι, μιας και μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, ο θεσμός της μοναρχίας έχει αρχίσει να αμφισβητείται ανοιχτά. Ακόμη, το σπουδαίο γεγονός της στέψης, χρηματοδοτείται με εκατομμύρια λίρες, οι οποίες προέρχονται από φορολογούμενους, εν μέσω οικονομικής κρίσης που απασχολεί την Βρετανία.

Jenny.Gr
Splash News

Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα σχετικά με τη βασιλική στέψη του Κάρολου

  • O σταυρός της στέψης θα περιέχει θραύσματα από τη σταύρωση του Χριστού

Πρόκειται για τον σταυρό που θα παραληφθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ουαλίας, ο οποίος περιέχει θραύσματα από τον λεγόμενο «αληθινό σταυρό» και θα ηγηθεί της πομπής στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ'. Το θρησκευτικό λείψανο, που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι θραύσμα του σταυρού πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, δόθηκε στον βασιλιά από τον πάπα Φραγκίσκο για να σηματοδοτήσει τη στέψη του. Ο βασιλιάς Κάρολος ανέθεσε την ενσωμάτωση του θραύσματος στον σταυρό που Σταυρό της Ουαλίας, που κατασκευάστηκε, τον οποίο παρουσίασε στην Εκκλησία της Ουαλίας ως δώρο για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα της, όπως ανακοίνωσε η Εκκλησία την Τετάρτη.

  • O πρίγκιπας Harry θα παραστεί, ενώ η Meghan, όχι

Και τώρα αρχίζει το πραγματικό gossip, αφού με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο πρίγκιπας Harry, θα δώσει το παρών στη τελετή στέψης, χωρίς όμως να έχει στο πλευρό του την Meghan Markle. Φαίνεται πως η κυκλοφορία του βιβλίου "Spare" από τον Harry, όχι απλώς χειροτέρεψε τις σχέσεις του με το παλάτι, αλλά ακόμη και η πρόσκληση που δέχθηκε ο πρίγκιπας, ήταν μέσω email. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επίσημη ανακοίνωση του παλατιού: «Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο Δούκας του Sussex θα παραστεί στην τελετή στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου. Η Δούκισσα του Sussex θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τον πρίγκιπα Archie και την πριγκίπισσα Lilibet». Ωστόσο ο Harry, δεν θα παραστεί σε άλλες εκδηλώσεις.

  • Ο μικρός αδερφός του Κάρολου, Andrew, θα είναι παρών στη τελετή

Ο Andrew έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, ενώ οι κατηγορίες τον οδήγησαν στο να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα του, το 2019. Ακόμη έχασε τους στρατιωτικούς του τίτλους, τα βασιλικά του προνόμια, αλλά και τη μεγαλειότητα του. «Ο Δούκας της Υόρκης θα είναι εκεί, αλλά ίσως δυσκολευτείτε να τον εντοπίσετε», δήλωσε σχετικά με την παρουσία του, η «Daily Mail».

  • O Joe Biden δεν θα παραστεί στην τελετή

Πολλοί θα είναι οι ηγέτες που θα παραστούν στη στέψη, ωστόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα είναι ένας από αυτούς. Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον Biden, πως «σνομπάρει» τον νέο Βασιλιά, όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στη στέψη.

  • Καθοριστική η σημασία του μικρού πρίγκιπα George

O πρίγκιπας George θα είναι αυτός που θα παίξει μεγάλο ρόλο στη τελετή στέψης, αφού είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Παρά το γεγονός πως είναι 9 ετών, το παλάτι ανακοίνωσε πως ο George υπηρετήσει ως ακόλουθος του βασιλιά κατά τη διάρκεια της τελετής, μια θέση ιδιαίτερα σημαντική.