UPDATE

Κακά νέα αν έχεις iPhone 14 Pro: Αμέτρητα παράπονα για τη διάρκεια της μπαταρίας


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Κακά νέα αν έχεις iPhone 14 Pro: Αμέτρητα παράπονα για τη διάρκεια της μπαταρίας
To "batterygate" σκάνδαλο, παίρνει διαστάσεις

Όσοι αγαπούν τα iPhone, έχουν συνήθως ένα και μοναδικό, κοινό παράπονο. Και αυτό δεν είναι άλλο από την μπαταρία, η οποία δεν φημίζεται για την διάρκεια της. Ελπίζαμε όμως, πως οι νέες εκδοχές του iPhone, και συγκεκριμένα το πιο πρόσφατο μοντέλο της Apple, δηλαδή το iPhone 14 Pro, θα είχε λύσει αυτά τα θέματα και θα πρόσφερε μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει και σύμφωνα με όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, το iPhone 14 Pro, όχι μόνο δεν έχει καλύτερη μπαταρία, αλλά οριακά είναι χειρότερη και από τις προηγούμενες.

Δυστυχώς όλο και περισσότερες γίνονται οι αναφορές και τα παράπονα από ιδιοκτήτες των συσκευών 14ης γενιάς της Apple, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι μπαταρίες των συσκευών τους έχουν υποβαθμιστεί πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο, χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο χρήσης.

Jenny.Gr

Ο Sam Kohl από το AppleTrack, μοιράστηκε την απογοήτευσή του στο Twitter τον περασμένο μήνα, αποκαλύπτοντας ότι η υγεία της μπαταρίας του iPhone 14 Pro του είχε πέσει στο 90%. Η πτώση είναι αρκετά πιο απότομη σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone του.

Σε μια ακόμη περίπτωση, η Joanna Stern, αρθρογράφος τεχνολογίας της Wall Street Journal, και το προσωπικό του tech μέσου The Verge ανέφεραν επίσης ότι τα iPhone 14 Pro τους παρουσιάζουν ήδη υγεία μπαταρίας έως και 88%. Αντίθετα, τα προηγούμενα iPhone μοντέλα συνήθως διατηρούσαν την καλή κατάσταση της μπαταρίας, μέχρι και στο δεύτερο έτος τους.

Τι ακριβώς είναι το "batterygate" σκάνδαλο, που αφορά τα iPhone

H Apple έχει κατηγορηθεί πως μειώνει επίτηδες την απόδοση των παλιότερων συσκευών της, με την δικαιολογία/εξήγηση πως θέλει να προστατεύσει τις γερασμένες μπαταρίες τους. Οι εικασίες πως η Apple κάνει κάτι αντίστοιχο ξανά, για να στρέψει περισσότερους στα επερχόμενα iPhone 15 που φημολογείται ότι θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες μπαταρίες, έχουν ήδη ξεκινήσει μετά τα πρόσφατα παράπονα.