UPDATE

Όσκαρ 2024: Ο Τζίμι Κίμελ είναι ο μεγάλος οικοδεσπότης της βραδιάς (για 4η φορά)


JTeam

16 Νοεμβρίου 2023

Όσκαρ 2024: Ο Τζίμι Κίμελ είναι ο μεγάλος οικοδεσπότης της βραδιάς (για 4η φορά)
Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου φαίνεται πως κατέληξε στον μεγάλο οικοδεσπότη της βραδιάς των Όσκαρς 2024

Στις 10 Μαρτίου 2024, αναμένεται η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ και η Ακαδημία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη βραδιά. Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και ο μεγάλος οικοδεσπότης, ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής και κωμικός Τζίμι Κίμελ και μάλιστα για 4η χρονιά, όχι συνεχόμενη όμως.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το Variety και οι New York Times, αναφέρουν πως ο Τζίμι Κίμελ θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς απονομής των Όσκαρ 2024, που θα φιλοξενηθεί στο Dolby Theatre στις 10 Μαρτίου. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος, δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του.

Aυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Τζίμι Κίμελ θα παρουσιάσει την τελετή των Όσκαρ. Θα «ισοφαρίσει» δηλάδή τους Γούπι Γκόλντμπεργκ και Τζακ Λέμον, που επίσης έχουν παρουσιάσει από τέσσερις φορές τα Όσκαρ. Οι μόνοι που έχουν αναλάβει περισσότερες φορές αυτό τον ρόλο είναι οι Τζόνι Κάρσον (5), Μπίλι Κρίσταλ (9) και Μπομπ Χόουπ (11).

Παρότι η Ακαδημία έχει δοκιμάσει και άλλους παρουσιαστές, ο Τζίμι Κίμελ ήταν εκείνος που κατάφερε να αυξήσει την τηλεθέαση κατά 19 εκατ. άτομα, από 16,6 εκατ. που ήταν άλλες χρονιές. Το χαμηλότερο ιστορικό τηλεθέασης των Όσκαρς ήταν το 2021 με 10,4 εκατ.