UPDATE

Η Φλερ Γιονγκ με mindset μπαλαρίνας καταρρίπτει τα ρεκόρ και εμπνέει τα άτομα με αναπηρία να κάνουν τις δικές της «πτήσεις»


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2024

Η Φλερ Γιονγκ με mindset μπαλαρίνας καταρρίπτει τα ρεκόρ και εμπνέει τα άτομα με αναπηρία να κάνουν τις δικές της «πτήσεις»
Η ιστορία της Φλερ Γιόνγκ είναι μία από εκείνες που μόνο ο αθλητισμός γράφει. Η 28χρονη που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μοιράζεται το mindset της με τα άτομα με αναπηρίες που θέλουν να κάνουν στίβο. Το success story της αποδεικνύει πως ακόμα και το... μπαλέτο, μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από εφόδιο.

ίγο πριν κλείσει τα 17 της χρόνια, η ζωή της Ολλανδής άλτριας και παγκόσμιας πλέον πρωταθλήτριας, Φλερ Γιόνγκ, άλλαξε άρδην. Μια βακτηριακή μόλυνση οδήγησε στον ακρωτηριασμό πρώτα του δεξιού και στη συνέχεια και του αριστερού ποδιού της. Η σειρά αυτών των γεγονότων όμως, όχι μόνο δεν την έκανε να σταματήσει να ονειρεύεται, αλλά την ανέδειξε με τον καιρό σε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, η καθοριστική στιγμή που η ίδια θυμάται ήταν όταν το 2013 παρακολούθησε για πρώτη φορά μέσω της τηλεόρασης αθλητές με προσθετικά μέλη να παίρνουν μέρος στην Paralympic Talent Day.

«Είδα τόσους πολλούς ανθρώπους με προσθετικά πόδια, που έτρεχαν και έκαναν άλματα. Έλεγα, "Εντάξει… εδώ είμαστε! Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ αυτό;’’ Εκείνη την εποχή, έψαχνα απλώς να βρω ιστορίες, να βρω ανθρώπους που έχουν επίσης προσθετικό πόδι και να συνειδητοποιήσω τελικά ότι δεν είμαι η μόνη.»

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr