UPDATE

Δεν του έφτανε η τηλεπάθεια: Ο Έλον Μασκ τώρα λέει ότι θα θεραπεύσει την τύφλωση


JTeam

26 Μαρτίου 2024

Δεν του έφτανε η τηλεπάθεια: Ο Έλον Μασκ τώρα λέει ότι θα θεραπεύσει την τύφλωση
Πλατύ είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο του Έλον Μασκ, αφού η πορεία του πρώτου ανθρώπου που έβαλε chips της Neuralink στον εγκέφαλό του είναι εντυπωσιακή. Μετά την τηλεπάθεια, υποστηρίζει ότι μπορεί να θεραπεύσει και την τύφλωση

Ο Έλον Μασκ έχει αποδείξει επανειλημμένως πως είναι ασταμάτητος και δε παύει να σκέφτεται out of the box, όμως αυτή τη φορά ανέβασε πολύ υψηλά τον πήχη, διότι δημιούργησε μια εταιρεία που παρέχει chips για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και, μάλιστα, έχουν ήδη εγκατασταθεί στον Νόουλαντ Αρμπό, ο οποίος παρά την αναπηρία του μπόρεσε να παίξει σκάκι σε ζωντανή μετάδοση με τη χρήση μόνο της σκέψης του.

Να σημειωθεί, πως ο 29χρονος είναι ανάπηρος από τους ώμους και κάτω και συνεπώς δεν θα είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παίξει σκάκι ή να έρθει σε επαφή με κάποιον υπολογιστή με άλλον τρόπο. Δικαίως, λοιπόν, αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη για τον Έλον Μασκ.

Μετά από αυτή την επιτυχία, λοιπόν, προχώρησε ένα - ή και πολλά - βήματα παρακάτω και αποκάλυψε το επόμενο σχέδιό του, το οποίο θα λέγαμε με σιγουριά ότι μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Ο Έλον Μάσκ επιθυμεί να μπλεχτεί στο κομμάτι της ιατρικής από τη δική του σκοπιά βέβαια, και τονίζει, πως μετά την τηλεπάθεια, ήρθε η ώρα να θεραπεύσει την τύφλωση.

Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να θεραπεύσει την τύφλωση

Η αποκάλυψη έγινε κάπως τυχαία, αφού ο ίδιος «έσπασε» τη σιωπή του μέσα από αναρτήσεις του στο X. «Η τύφλωση είναι το επόμενο προϊόν της Neuralink μετά την τηλεπάθεια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλον Μάσκ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει η σκέψη ότι η Neuralink θα μπορούσε να επιτρέψει την όραση ακόμη και σε ασθενείς που γεννιούνται τυφλοί.

Σε νέα ανάρτησή του, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να δώσει μερικές λεπτομέρειες επί του θέματος, αναφέροντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα πειράματα σε μαϊμούδες. «Πρέπει να αναφέρω ότι το εμφύτευμα BlindSight λειτουργεί ήδη σε μαϊμούδες. Η ανάλυση θα είναι αρχικά χαμηλή, όμως στη συνέχεια αυτό θα αλλάξει και τελικά μπορεί να υπερβεί την κανονική ανθρώπινη όραση».

Κόντρα στα δημοσιεύματα που θέλουν πολλά ζώα να έχουν ταλαιπωρηθεί και χάσει τη ζωή τους με φρικτό τρόπο στο πλαίσιο των πειραμάτων, ο Έλον Μασκ ξεκαθάρισε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι ζώα υπέφεραν για τη δοκιμή των συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Στον αντίποδα αυτών, βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία που υποστηρίζει ότι στο βωμό ενός τόσου σημαντικού βήματος για την επιστήμη και τον άνθρωπο, θα μπορούσαν να θυσιαστούν μερικά ζώα. Ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο αυτό το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία.

TAGS