UPDATE

Εργαζόμενοι γονείς: Τα ¾ θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση


JTeam

15 Ιουλίου 2024

Εργαζόμενοι γονείς: Τα ¾ θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
© Freepik
Τι διαπίστωσε μελέτη που διεξήχθη σε πάνω από 1.000 γονείς που εργάζονται υβριδικά

Τα τρία τέταρτα (74%) των εργαζόμενων γονέων δήλωσαν ότι θα αναζητούσαν νέα δουλειά εάν υποχρεούνταν να εργάζονται από το γραφείο πέντε φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της International Workplace Group (IWG), του μεγαλύτερου παρόχου ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες όπως η Spaces και Regus.

Μελέτη που διεξήχθη σε πάνω από 1.000 γονείς που εργάζονται υβριδικά, διαπίστωσε ότι το 83% αισθάνονται καλύτεροι γονείς χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η υβριδική εργασία. Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των γονέων που εργάζονται υβριδικά δηλώνει ότι έχουν έρθει πιο κοντά στα παιδιά τους ενώ το 92% δήλωσε ότι είναι πιο παρόντες στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, το 86% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους έχει βελτιωθεί.

Βασικός παράγοντας για την ενίσχυση της οικογενειακής ευτυχίας ήταν ο επιπλέον χρόνος που κέρδισαν οι γονείς χάρη στη μείωση των καθημερινών μετακινήσεων προς και από το γραφείο. Σύμφωνα με την μελέτη, το 84% των γονέων δήλωσε ότι η υβριδική εργασία τους επιτρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, ενώ το 85% αναφέρει ότι πλέον αφιερώνει περισσότερο χρόνο στις καθημερινές γονικές ευθύνες.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr