UPDATE

Είναι επίσημο: Ο τέταρτος κύκλος του Bridgerton θα εστιάσει στον Μπένεντικτ - Όσα έγιναν γνωστά


Δήμητρα Πραντάλου

24 Ιουλίου 2024

Είναι επίσημο: Ο τέταρτος κύκλος του Bridgerton θα εστιάσει στον Μπένεντικτ - Όσα έγιναν γνωστά
Tudum / Netflix
Μπορεί να αργεί η επόμενη σεζόν της σειράς, ωστόσο ανακοινώθηκε και επίσημα ποιος θα βρίσκεται στο επίκεντρο

Το Bridgerton ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών σειρών στο Netflix. Τον προηγούμενο μήνα, το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος του τρίτου κύκλου, έριξε αυλαία στο ειδύλλιο της Πενέλοπε Φεδέρινγκτον και του Κόλιν Μπρίτζερτον, αφήνοντας όμως μια γλυκόπικρη γεύση στους συνδρομητές. Ήταν πολλοί εκείνοι που απογοητεύτηκαν με την εξέλιξη, η οποία μπορεί να μη ξέφυγε από τη συνηθισμένη συνταγή -ρομάντζα και ίντριγκες δηλαδή-, υπήρχε όμως η αίσθηση πως σε κάθε νέο επεισόδιο, βάλτωνε.

Μικρή σημασία έχει βέβαια, μιας και το Bridgerton έχει βάλει πλώρη για τον τέταρτο κύκλο, παίρνοντας -υποψιάζομαι ωστόσο- πολύ σοβαρά τις γνώμες των θεατών και όπως μας ενημέρωσε το Netflix, η υπόθεση θα εστιάσει στον δεύτερο γιο της οικογένειας Μπρίτζερτον. Ο αμετανόητος εργένης, αλλά και ταυτόχρονα πολύ γοητευτικός, Μπένεντικτ, φαίνεται πως θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του σε ένα πάρτυ μασκέ που θα διοργανώσει η μητέρα του.

Δεν σας κρύβουμε πως θα θέλαμε ο τέταρτος κύκλος να αφοσιωθεί στην Ελοΐζ, αλλά είχαμε μυριστεί από την τρίτη σεζόν και το πόσο ασχολήθηκε μαζί του, πως στόχος του Bridgerton είναι να αποκαταστήσει τον Μπένεντικτ.

«Ο τέταρτος κύκλος του Bridgerton στρέφει την προσοχή του στον Μπένεντικτ. Παρά το γεγονός πως τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέρφια του ζουν πλέον έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο, ο Μπένεντικτ δείχνει να μη θέλει να συμβιβαστεί - μέχρι που συναντά μια συναρπαστική κυρία στο πάρτυ μασκέ της μητέρας του». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Netflix για τον επερχόμενο κύκλο, ο οποίος όπως καταλαβαίνετε θα επιστρέψει σε έναν χρόνο.

Jenny.Gr
Tudum / Netflix

Τα νέα οκτώ επεισόδια του Bridgerton θα βασιστούν στο τρίτο βιβλίο της Τζούλια Κουίν «An Offer From a Gentleman» (εδώ έχει μεταφραστεί ως «Παραμυθένια Πρόταση»), σύμφωνα με το οποίο ο Μπένεντικτ ερωτεύεται τη Σόφι Μπέκετ (για την οποία προς το παρόν δεν έχει βρεθεί η ηθοποιός που θα την υποδηθεί), μια νεαρή γυναίκα που έφυγε από τον κόμη πατέρα της και την μητριά της και αναγκάζεται να εργάζεται ως υπηρέτρια. Αφού η Σόφι τρυπώνει στο πάρτυ μασκέ, εκείνη και ο Μπένεντικτ συναντιούνται και από εκεί κι έπειτα, όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Κρίνοντας από αυτά που έγιναν γνωστά, ο επερχόμενος κύκλος του Bridgerton φαίνεται πως θέλει να αποδείξει ότι ένας αληθινός έρωτας δεν κοιτά κοινωνικά στρώματα ή πλούτη.

«Ο Μπένεντικτ ήταν πάντα λίγο χαμένος ή αρκετά ελεύθερος, ανάλογα με τον τρόπο που θέλεις να το δεις. Αλλά τώρα προσπαθεί να βρει κάτι λίγο πιο σταθερό στον εαυτό του. Η σεξουαλική του ταυτότητα είναι προς αναζήτηση, ωστόσο δεν τον νοιάζει. Θα το βρει στη πορεία», είπε ο Λουκ Τόμσον (ο ηθοποιός που τον υποδύεται) στο Tudum του Netflix.

Jenny.Gr
Tudum / Netflix

Η επιτυχία του Bridgerton και η απογοήτευση

Όταν το Bridgerton συστήθηκε στο κοινό του Netflix, ήταν την περίοδο που η ανθρωπότητα είχε έρθει σε επαφή με την πρώτη καραντίνα. Τότε, η streaming πλατφόρμα βίωνε την απόλυτη επιτυχία, μαζί και η πρώτη σεζόν της σειράς. Τούτου λεχθέντος, σε μόλις τέσσερις ημέρες, τα πρώτα επεισόδια είχαν αγγίξει τα 45,1 εκατομμύρια views.

H σειρά εποχής συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία και στη δεύτερη σεζόν, αποδεικνύοντας πως η ακριβή παραγωγή του Bridgerton μπορούσε να τα βάλει με τα true crimes (που έχουν ζήτηση) και να κρατήσει αμείωτο και ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών. Να, όμως που τα δεδομένα άλλαξαν με την τρίτη σεζόν, η οποία δεν ικανοποίησε. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η τρίτη σεζόν ήταν αυτή που κούρασε σαν εξέλιξη ή τελικά η ίδια η σειρά χάνει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αυτό είναι κάτι θα ξεκαθαριστεί με την τέταρτη σεζόν του Bridgerton.