UPDATE

Veep: Η σειρά που κάνει τηλεθέαση γιατί προέβλεψε την προεδρία της Κάμαλα Χάρις


JTeam

30 Ιουλίου 2024

Veep: Η σειρά που κάνει τηλεθέαση γιατί προέβλεψε την προεδρία της Κάμαλα Χάρις
Imdb
Τελείωσε το 2019, μετά από επτά σεζόν, και τώρα οι Αμερικανοί την βλέπουν φανατικά

Ο Τζο Μπάιντεν έφυγε, η Κάμαλα Χάρις ήρθε. Και όχι μόνο ήρθε, αλλά έχει καταφέρει ήδη να μειώσει τη διαφορά της με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τρεις μονάδες, γεγονός που ζωντανεύει την ελπίδα η Αμερική να αποκτήσει, για πρώτη φορά, γυναίκα Πρόεδρο. Υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα, βέβαια, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, γι’ αυτό θα μείνουμε στο σήμερα.

Και το σήμερα δείχνει πως η Κάμαλα Χάρις φέρνει κοντά της τους νέους, κυρίως μέσα από το TikTok. Είναι το πρόσωπο των ημερών για την Αμερική, γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως μία τηλεοπτική σειρά του HBO, το Veep, έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο, ακόμα κι αν το φινάλε της γράφτηκε το 2019.

Jenny.Gr
Imdb

Γιατί η σειρά Veep έγινε viral;

Το Veep διήρκησε επτά σεζόν κι αν δεν την γνώριζες, τώρα είναι η ευκαιρία να μάθεις περισσότερα. Διότι η εν λόγω σειρά, προέβλεψε την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, όπως ακριβώς είδαμε να συμβαίνει και με τους Simpsons. Αλλά επειδή οι Simpsons έχουν κουράσει με τις προβλέψεις τους, όλοι στράφηκαν στο Veep, το οποίο ξαφνικά είδε την τηλεθέαση της πρώτης σεζόν να αγγίζει το 353%. Αυτό συνέβη πολύ γρήγορα, από τη στιγμή δηλαδή που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε και έδωσε το πράσινο φως στην Κάμαλα.

Μάλιστα, μετά τις 22 Ιουλίου, οι Αμερικανοί την αναζήτησαν, φυσικά, και μόνο εκείνη την ημέρα, παρακολούθησαν 2,2 εκατομμύρια λεπτά. Το Veep κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, έστω και καθυστερημένα. Αν και αξίζει να σημειωθεί πως η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, τής χάρισε έξι βραβεία Emmy.

Η Ντρέιφους υποδύεται στη σειρά, την γερουσιαστή Σελίνα Μέιερ, από το Μέριλαντ, η οποία χάνει την προεδρία του κόμματος από τον Στιούαρτ Χιους. Γίνεται συνεργάτιδα του και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Όταν ο ο Χιουζ παραιτείται για θέματα ψυχικής υγείας της συζύγου του, η Μέιερ γίνεται πρόεδρος πριν διεκδικήσει το χρίσμα. Οι Αμερικανοί, στο μεταξύ, έχουν βρει και πολλά κοινά μεταξύ της Μέιερ και της Κάμαλα Χάρις, ανεβάζοντας βίντεο στο youtube και στα social media.

Μέχρι και ο δημιουργός του Veep, Αρμάντο Ιανούτσι, ανήρτησε φωτογραφία του Μπάιντεν με την Μέιερ, να περπατούν στον Λευκό Οίκο. Πάντως, το HBO Max άδραξε την ευκαιρία και το Veep κοσμεί την κεντρική σελίδα της πλατφόρμας, με τη δημοτικότητα να αυξάνεται καθημερινά.