UPDATE

Σινεμά στο μπαλκόνι: 5 ταινίες μυστηρίου που αξίζει να δεις με τους φίλους σου


Δήμητρα Πραντάλου

17 Αυγούστου 2024

Σινεμά στο μπαλκόνι: 5 ταινίες μυστηρίου που αξίζει να δεις με τους φίλους σου
Imdb
Για να περάσετε ένα ωραίο αυγουστιάτικο βράδυ στην Αθήνα (ή όπου αλλού βρίσκεστε)

Ένα ωραίο αυγουστιάτικο βράδυ στην Αθήνα, είναι η μάζωξη με φίλους στη βεράντα. Κι ένα ακόμη πιο ωραίο, είναι να δείτε μια ταινία όλοι μαζί. Αν είστε σε μία τέτοια διάθεση και προτιμάτε να παρακολουθήσετε μια ταινία γεμάτη μυστήριο, αλλά δεν θέλετε να ψάξετε και πολύ, τότε μείνετε σε αυτό το κείμενο.

Διότι παρακάτω προτείνουμε πέντε ταινίες μυστηρίου, που δεν θα απογοητεύσουν και θα σας κρατήσουν μέχρι το τέλος. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα εφόδια και να επιλέξετε ποια θα δείτε.

Ακολουθούν πέντε ταινίες μυστηρίου

The Pale Blue Eye

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία στο Netflix, έμεινε στην κορυφή για μέρες. Λογικό, πρωταγωνιστής είναι ο Κρίστιαν Μπέιλ, που πάντα απολαμβάνουμε να τον βλέπουμε. Το The Pale Blue Eye βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Λούις Μπάγιαρντ με κεντρικό ήρωα τον βετεράνο ντετέκτιβ, Ογκούστους Λάντορ, ο οποίος μεταβαίνει στο West Point της Νέας Υόρκης για να διαλευκάνει μία σειρά φρικαλέων φόνων στην Αμερικανική στρατιωτική ακαδημία. Αν κάτι σίγουρα μπορεί να πει κάποιος για την ταινία, είναι πως έχει ανατροπές πάνω στις ανατροπές. Οπότε αν δεν την έχειτε δει, να η ευκαιρία σας.

Lost Girls

Νομίζω πως οτιδήποτε έχει να κάνει με αληθινή ιστορία, κεντρίζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Και το Lost Girls είναι μια τέτοια ταινία στο Netflix. Η ιστορία ακολουθεί μια μητέρα, η οποία αναζητά την κόρη της, που έχει εξαφανιστεί. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της, καταλήγει να βοηθάει στην διαλεύκανση ανεξιχνίαστων φόνων. Τα πραγματικά γεγονότα έλαβαν χώρα το 2010, στο Long Island, τα οποία μετέφερε και σε βιβλίο ο Ρόμπερτ Κόλκερ. Από τις πιο ωραίες ταινίες του εν λόγω είδους στην streaming πλατφόρμα.

Το νησί των καταραμένων

Κυκλοφόρησε το 2010 και αποτέλεσε μία από τις καλύτερες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε. Βρισκόμαστε στο 1954, όταν δύο αστυνομικοί καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί, στα στα ανοιχτά της Αμερικής, για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Γρήγορα αντιλαμβάνονται πως κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο.

State of Play

Υπέροχη ταινία. Υ-π-έ-ρ-ο-χ-η. Εξαιρετικό καστ και μπόλικη δόση μυστηρίου, που δεν θα ξεκολλάτε τα μάτια σας. Στο State of Play (στην Ελλάδα μεταφράστηκε ως η κατάσταση των πραγμάτων) ακολουθούμε έναν δημοσιογράφο-ερευνητή που προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία δύο ανθρώπων. Ενός άνδρα, που πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς σε ένα στενό και μιας ρεπόρτερ που φαίνεται πως αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του μετρό. Υπάρχει κι ένας ακόμη, ο αυτόπτης μάρτυρας της πρώτης δολοφονίας, που βρίσκεσαι σε κώμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο ρεπόρτερ θα αντιληφθεί πως οι θάνατοι, τελικά, συνδέονται.

Έγκλημα στο Νείλο

Ταινία μυστηρίου βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, άρα εγγυημένα καλή. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, αποφασίζει να κάνεις διακοπές σε ένα πολυτελές ποταμόπλοιο στην Αίγυπτο, όταν μια δολοφονία προκαλεί του ανατρέπει τα σχέδια. Ο ίδιος αποφασίζει να εντοπίσει τον δολοφόνο, ανάμεσα στους συνταξιδιώτες του. Όλοι είναι ύποπτοι προφανώς, εκτός από τον ίδιο. Θα τη βρείτε στο Disney+.