UPDATE

Μία σειρά από το (μακρινό) παρελθόν έρχεται στο Netflix - Ετοιμάσου για μαραθώνιο


Δήμητρα Πραντάλου

14 Αυγούστου 2024

Μία σειρά από το (μακρινό) παρελθόν έρχεται στο Netflix - Ετοιμάσου για μαραθώνιο
Imdb
Χαρά και νοσταλγία για την σειρά που έκανε την αμερικανική τηλεόραση ακόμα καλύτερη

Όσοι μεγαλώσαμε στη δεκαετία του ’90, δεν είχαμε τις streaming πλατφόρμες για να παρακολουθούμε σειρές και ταινίες, εύκολα και γρήγορα. Αντίθετα, εφοδιαζόμασταν με υπομονή και επιμονή, για να τις κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, χωρίς το ίντερνετ να είναι τόσο γρήγορο όσο είναι σήμερα. Επομένως, το γεγονός πως το Lost, η αμερικανική σειρά που ταξίδεψε παγκοσμίως και σημείωσε επιτυχία, θα γίνει διαθέσιμη στο Netflix, είναι άξιο αναφοράς.

Ακόμα κι αν δεν έχεις δει ούτε ένα επεισόδιο, ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Ίσως για τρεις λόγους. Ο πρώτος γιατί διήρκησε έξι χρόνια και συζητήθηκε εντόνως, ο δεύτερος γιατί αφορούσε αεροπορικό δυστύχημα και ο τρίτος, για το φινάλε που απογοήτευσε τους εκατομμύρια θαυμαστές που παρακολουθούσαν το Lost με φανατισμό.

Και η λέξη φανατισμός δεν είναι υπερβολική. Το Lost ήταν μια σειρά που έδωσε ώθηση για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στην αμερικανική τηλεόραση, αλλά και που σε έβαζε σε μια διαδικασία -από τότε- να αναλύσεις το κάθε τι που βλέπεις. Να εξηγήσεις την οποιαδήποτε πλοκή.

Οπότε μεγάλη χαρά και νοσταλγία νιώθουμε για το γεγονός πως από αύριο, Πέμπτη 15 Αυγούστου, έρχεται στο Netflix. Και έρχεται σε μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε έναν μαραθώνιο, είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο. Αν δεν την έχεις δει ολόκληρη, πραγματικά είναι μια καλή ευκαιρία.

Η υπόθεση του Lost

Η πτήση 815 της Oceanic συντρίβεται σε ένα νησί του Ειρηνικού. Από τη συντριβή υπάρχουν επιζώντες, οι οποίοι πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αυτό το απομονωμένο νησί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Επιλέγουν να συνεργαστούν για να παραμείνουν ζωντανοί, όμως όσο ανακαλύπτουν το νησί, αντιλαμβάνονται πως οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Κι αυτοί οι κίνδυνοι τους οδηγούν σε μεταξύ τους προβλήματα. Ποιος πρέπει να εμπιστευτεί ποιον;