UPDATE

Μαζεύω καλοκαιρινά, βγάζω χειμερινά: 7 έξυπνα tips για μια οργανωμένη ντουλάπα που θα ζήλευε και η Κάρι Μπράντσο


JTeam

27 Οκτωβρίου 2024

Μαζεύω καλοκαιρινά, βγάζω χειμερινά: 7 έξυπνα tips για μια οργανωμένη ντουλάπα που θα ζήλευε και η Κάρι Μπράντσο
Pexels
Και θα μετατρέψουν την όλη διαδικασία -που ξέρουμε πώς δεν σου αρέσει καθόλου- στην πιο ευχάριστη εμπειρία

Το να αλλάξεις τα ρούχα σου στην ντουλάπα σου, από καλοκαιρινά σε χειμερινά, είναι μια διαδικασία που όλες μα όλες προσπαθούμε να αναβάλλουμε.

Κάποια στιγμή όμως, ειδικά όταν η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει -ακριβώς όπως τώρα- είναι μονόδρομος.

Ωστόσο, με μερικά έξυπνα και πρακτικά βήματα που θα βρεις σε αυτό το άρθρο, σου υποσχόμαστε ότι μπορείς να κάνεις αυτή τη μετάβαση άνετα και γρήγορα.

Αποτέλεσμα; Θα δημιουργήσεις έναν χώρο στη ντουλάπα σου που θα εξυπηρετεί την καθημερινότητα και τις ανάγκες σου.

Δες 7 tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα μετατρέψουν την αλλαγή ντουλάπας σε μία ευχάριστη εμπειρία

Jenny.Gr
Pexels

Ξεκίνα με ένα καλό ξεκαθάρισμα

Πριν βάλεις τα χοντρά χειμερινά σου ρούχα στη ντουλάπα, είναι σημαντικό να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα όσων δεν χρειάζεσαι πια. Δοκίμασε τα παρακάτω:

Απομάκρυνε ό,τι δεν φοράς: Σκέψου αν δεν έκανες εμφάνιση με κάποιο καλοκαιρινό κομμάτι φέτος.

Αν συνέβη, τότε πιθανότατα δεν θα το φορέσεις ούτε του χρόνου, οπότε είναι η ευκαιρία να το αποχωριστείς μια και καλή.

Χάρισε και ανακύκλωσε: Έλεγξε ποια ρούχα σου είναι σε καλή κατάσταση για να τα δώσεις σε φίλους, ή σε άτομα που έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα, τα πολύ παλιά φθαρμένα, βάλ' τα για ανακύκλωση.

Οργάνωσε αποθηκευτικούς χώρους για τα καλοκαιρινά

Η αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων σε ειδικά κουτιά και τσάντες δεν είναι μόνο για εξοικονόμηση χώρου, αλλά και για την προστασία τους.

Επένδυσε σε αεροστεγείς συσκευασίες ή κουτιά: Βάλε τα σου σε καλάθια ή ειδικές τσάντες αποθήκευσης που κλείνουν αεροστεγώς. Έτσι, θα μείνουν καθαρά και χωρίς υγρασία.

Κόλλα ετικέτες στα κουτιά: Γράψε σε κάθε κουτί ή τσάντα τι περιέχει για να ξέρεις πού είναι τι. Ο τέλειος τρόπος για να γλιτώσεις πολύ χρόνο ψάχνοντας όταν έρθει ξανά η καλοκαιρινή σεζόν.

Jenny.Gr
Pexels

Πλύνε και φρεσκάρισε τα χειμερινά σου κομμάτια

Από τα βαριά παλτό μέχρι τα μάλλινα πουλόβερ, τα χειμερινά σου κομμάτια μπορεί να έχουν αποθηκευτεί για αρκετούς μήνες και χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα.

Καθάρισε τα μάλλινα: Ακολούθησε τις οδηγίες για να τα πλύνεις με το σωστό τρόπο, ώστε να μη χάσουν το σχήμα και τη φόρμα τους.

Χρησιμοποίησε αρωματικά: Βάλε σακουλάκια που μυρίζουν υπέροχα ή φυσικές ταμπλέτες λεβάντας στις ντουλάπες και τα συρτάρια για να κρατήσεις τη φρεσκάδα στα ρούχα σου και να απομακρύνεις τον κίνδυνο για σκόρο.

Ταξινόμησε τα ρούχα σου με βάση τη χρήση και την περίσταση

Οργανώνοντας τα ρούχα ανάλογα με το πού τα φοράς, διευκολύνεις απίστευτα την καθημερινότητά σου.

Σου προτείνουμε να δημιουργήσεις τις εξής κατηγορίες:

Ρούχα για το γραφείο ή τις επαγγελματικές περιστάσεις

Casual κομμάτια για τις εξόδους ή τις μέρες χαλάρωσης

Κομμάτια για τις πιο επίσημες εμφανίσεις ή τις ιδιαίτερες περιστάσεις

Jenny.Gr
Pexels

Κράτησε προσιτά τα μεταβατικά κομμάτια

Για την αρχή της φθινοπωρινής και χειμερινής σεζόν, είναι καλό να κρατήσεις μερικά πιο ελαφριά κομμάτια εύκαιρα, που θα ταιριάζουν στις πρώτες ψυχρές μέρες.

Ελαφριά πουλόβερ και τζάκετ: Αυτά είναι ιδανικά για layering και σίγουρα θα σε βοηθήσουν στις φθινοπωρινές σου εμφανίσεις.

Αξεσουάρ, όπως κασκόλ και φουλάρια: Ένα σύνολο όπως έχουμε πει πολλές φορές απογειώνεται με τη χρήση των σωστών αξεσουάρ. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

Σκέψου έξυπνα τον χώρο σου με έξτρα λύσεις αποθήκευσης

Ο χώρος στη ντουλάπα είναι πολύτιμος, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλο. Αντί λοιπόν να περιοριστείς, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις έξυπνα με τα κατάλληλα αξεσουάρ οργάνωσης.

Κρεμαστά ράφια και διπλά κρεμαστάρια: Αν έχεις μια ψηλή ντουλάπα, επένδυσε σε κρεμαστά ράφια που διπλασιάζουν τον χώρο αποθήκευσης για μικρότερα κομμάτια, όπως μπλούζες και παντελόνια.

Αξιοποίησε τις πόρτες της ντουλάπας: Υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ στο εμπόριο που μπορείς να κρεμάσεις στην εσωτερική πλευρά της πόρτας για παπούτσια, τσάντες ή ακόμα και μαντήλια, κάνοντάς τα εύκολα προσβάσιμα.