UPDATE CITY BLOGGING

Γευστικό ταξίδι στην Ταϋλάνδη μέσα από τρία εστιατόρια της Αθήνας


27 Αυγούστου 2014

Andaman-taulandeziko-570.jpg-800x533.jpg

Για τους μετρ του είδους, θεωρείται το σταυροδρόμι της γεύσης. Η ταϋλανδέζικη κουζίνα συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Ινδίας, της Κίνας και της Ωκεανίας ενώ έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα στη λίστα με τις πιο αγαπημένες κουζίνες… τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχουν αρχίσει και ξεπροβάλλουν στο κέντρο της Αθήνας το ένα εστιατόριο μετά το άλλο!

Το πρώτο μαγαζί που έδειξε το δρόμο για τη συγκεκριμένη κουζίνα είναι το «Tamarind» στο Μεταξουργείο. Σε ένα ζεστό περιβάλλον με γρήγορος σέρβις, οι μυρωδιές των ιδιαίτερων μπαχαρικών σε τραβάνε από τη μύτη. Μέσα από έναν μεγάλο και πλούσιο κατάλογο, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε για αρχή στα φρέσκα ανοιξιάτικα ρολλά σε χειροποίητο φύλλο με χοιρινό μαριναρισμένο, ομελέτα και λαχανικά αλλά και στις περασμένες από Ταϋλανδέζικο κουρκούτι γαρίδες. Για τους λάτρεις της σούπας, η «Tom–Ka–Kai» με γάλα καρύδας, κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα μανιτάρια, αποτελεί ιδανική επιλογή ενώ μην παραλείψετε να γευτείτε από κυρίως πιάτα και το κοτόπουλο με σάλτσα Bιρμανέζικη, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια. Για έναν γλυκό επίλογο, προτιμήστε τη μους σοκολάτας και το παγωμένο γιαούρτι με σάλτσα από λάιμ.

Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.