UPDATE CITY BLOGGING

5o Athens Open Air Festival: υπαίθρια cinema στα ομορφότερα μέρη της Αθήνας


17 Ιουνίου 2015

Αν εκεί που περπατάτε στην πόλη που μισούμε να λατρεύουμε κάποιο από τα επόμενα βράδια, δείτε ένα urban cinema και κόσμο μαζεμένο, join the party. Για 5η συνεχή χρονία εκτός από τους θερινούς κινηματογράφους, οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι της Αθήνας μετατρέπονται σε υπαίθρια cinema και επαναπροσδιορίζουν τους δημόσιους χώρους της πόλης ως σημεία συνάντησης, κουβέντας και διασκεδαστικού αράγματος.

To Athens Open Air Festival δίνει το παρόν με ταινίες από όλο το φάσμα της 7ης τέχνης οι οποίες ξεκινούν να προβάλονται αύριο και μέχρι το Σεπτέμβριο. Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει φέτος η βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, "Ο Κινηματογραφιστής" (The Cameraman, 1928) με τον Μπάστερ Κίτον στις 17 Ιουνίου στον ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός. Το hint της προβολής είναι η συνοδεία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης από τον ταλαντούχο Έλληνα μουσικό Theodore και την ορχήστρα του.

pegasus_LARGE_t_1581_105749176_type11279

Σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Τρένο στο Ρουφ, το Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, μουσεία όπως το Μπενάκη, το Νομισματικό, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό, αλλά και μερικές από τις πιο αγαπημένες θερινές αίθουσες (Σινέ Δεξαμενή, το Σινέ Ζέφυρος, Ελληνίς Cinemax) θα υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο για ξεχωριστές cine βραδιές.

Έχοντας κερδίσει το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2015 στην κατηγορία Πολιτιστικός Τουρισμός, το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει για ακόμα μία χρονιά ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα. Η διοργάνωση έχει στο πλευρό της τον ΕΟΤ και δίνει την ευκαιρία για μοναδικές καλοκαιρινές βόλτες.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.