UPDATE CITY BLOGGING

3 λόγοι για να πας στα Μελίσσια και να μείνεις (ώρες) στα Μελίσσια


Αμαλία Κυπαρίσση

2 Δεκεμβρίου 2016

12123.JPG

Σήμερα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να βρεθείς στα Μελίσσια, οι δικοί μου είναι τρεις και είναι όλοι γευστικοί!

Kozi’s: Άνοιξε τις πόρτες του το 2010 έχοντας σαν βάση τη μείξη της ελληνικής και νοτιοαφρικάνικης κουζίνας. Απλές, γευστικές συνταγές, καλή πρώτη ύλη, εξαιρετικά κρέατα…

Οι περισσότεροι θα σου μιλήσουν για το μπέργκερ.. όχι, όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος για να το επισκεφτείς. Κοkobongo (500 γρ. Χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο), Chakalaka (μοσχαρίσιο κρέας με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά) αποτελούν «σοβαρό» λόγο για μια επίσκεψη στα Μελίσσια. Εδώ δεν κλείνουν τραπέζι και ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο παραπάνω αλλά πιστέψτε με κάθε λεπτό αναμονής αξίζει τον κοπο! Ακριβώς δίπλα το «αδελφάκι» Sasi’s με εξίσου ενδιαφέροντα κρέατα και περιβάλλον.

Διευθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 32-34

Five Grinders ή αλλιώς 5 μύλοι: οικογενειακή επιχείρηση με μεράκι και πάθος για καφέ. Έχουν 5 διαφορετικούς μύλους άλεσης καφέ με 5 διαφορετικές ποικιλίες. Χαρμάνια από την Κολομβία, τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα, τη Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Αιθιοπια…Κανείς δεν μένει παραπονεμένος. Ο καφές είναι αυστηρά φρεσκοκαβουρδισμένος 5-15 ημερών. Αυτό που εμένα μου αρέσει, πέρα από τον καφέ, είναι ότι σέβονται τους καλλιεργητές και συμβάλλουν στη δίκαιη ανταμοιβή τους. Κάθε κούπα καφέ αναδύει αρώματα, σώμα και επίγευση που την κατατάσσουν σε μια από τις καλύτερες κούπες καφέ της Αθήνας. Ο χώρος χαλαρός για να τον απολαύσεις και επί τόπου και οι barristas εξειδικευμένοι και ευγενικοί... Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μια από τις τυρόπιτες (ειδικά την έμενταλ) αλλά κυρίως το χειροποίητο κρουασάν φυστικοπραλίνας με μπανάνα και αυτό με μερέντα και μπισκότο! Α και το κριτσινοκούλουρο ολικής άλεσης με επικάλυψη σοκολάτας... #ποίημα!

Διευθυνση: Λεωφόρος Πηγής 63

Cien Fuegos

Για το τέλος άφησα ένα μέρος με πιο “ολιστική” προσέγγιση. Ένα μέρος όπου μπορείς να ξεκινήσεις με καφέ και πρωινό με φρέσκα σπιτικά γλυκά και διάφορα καλούδια, και να φτάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ποτά (μοναδικά κοκτέιλ) μουσικές, σνακ, και καλλιτεχνικά δρώμενα! Ο διάκοσμος σε προδιαθέτει άλλωστε να αράξεις… Χαλαρός φτιαγμένος εξ ολοκλήρου στο χέρι από αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες με κυρίαρχο υλικό το ξύλο και πολλά vintage αντικείμενα με αποτέλεσμα ένα καλαισθητο mix&match… βιβλία, παιχνίδια, πίνακες, αντικείμενα όπου το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Εδώ προσωπικά με γοητεύει το ότι είναι ένας πολιτιστικός χώρος που φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, performances, εκθέσεις τέχνης και workshops. Οι μουσικές συμβαδίζουν με την αίσθηση του χώρου... soul, jazz, funk, rock, electronica ,reggae, cuban .

Διευθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 37 Μελίσσια

Από τα μπαχαρικά της Νοτίου Αφρικής «ταξίδεψα» με λίγους κόκκους καφέ στη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα και κατέληξα στην Κούβα, αυτή του Κάστρο, του πούρου και του Hemingway... Δεν θα μπορούσα να ακούσω κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή πέραν της φωνής του Benny More, που προσομοιάζει σε τενόρο, να εκθειάζει την πόλη της καρδιάς του, στην Κούβα, την πόλη με τις εκατό φωτιές... Cien Fuegos.