UPDATE CITY BLOGGING

Πού τρώμε τα ωραιότερα παγωτά στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα περίχωρα


30 Μαΐου 2017

pagwta.jpg

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο καφέ–παγωτατζίδικο ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1686 και υπάρχει ακόμα. Είναι το περίφημο Procop, το πιο παλιό παρισινό εστιατόριο το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ανελλιπώς από τότε που το άνοιξε ο Φραντσέσκο Προκόπιο ντέι Κολτέλι ένας σπουδαίος μάγειρος από τη Σικελία. Εκτός όμως από τον Προκόπιο, οι Ιταλοί με τις συνταγές τους έχουν τα πρωτεία σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, όπου ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει κυριολεκτικά απόβαση.

Οι ιταλικές συνταγές κυριαρχούν στα κλασικά στέκια του παγωτού -γύρω από το Σύνταγμα, στα Πατήσια και στη Φιλαδέλφεια- αλλά και σε απίθανα άλλα σημεία της πόλης εξίσου δημοφιλείς όμως είναι και οι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Το κέντρο του Πειραιά για παράδειγμα φημίζεται για το καϊμάκι του. Εμείς δοκιμάσαμε πολλά παγωτά και σας παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας. Είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από φρέσκο γάλα, κρέμα και φρέσκα φρούτα. Κάποια μάλιστα από αυτά φτιάχνονται χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη (με ελαιόλαδο) ή γλουτένη.

Αφοί Ασημακόπουλοι (Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα)
Στο παλιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που άνοιξε το 1915 (στα ηνία είναι τώρα η τρίτη γενιά της οικογένειας) πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το παγωτό φιστίκι Αιγίνης, σοκολάτα με αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος αλλά και απίθανες τούρτες καϊμάκι και παρφέ σοκολάτας. Διαβάστε για τα καλύτερα παγωτατζίδικα που έχουμε εδώ