UPDATE CITY BLOGGING

Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο Sorriso και ζήσαμε μια γευστική πανδαισία


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Νοεμβρίου 2019

Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο Sorriso και ζήσαμε μια γευστική πανδαισία

Αγαπάω το ιταλικό φαγητό, ποιος δεν το αγαπάει άλλωστε. Μου αρέσει γιατί στην ιταλική κουζίνα υπάρχει ένα απίστευτο μεράκι, μια αγάπη ως προς την πρώτη ύλη και μια προσέγγιση που συνδυάζει με τον έντονο χαρακτήρα της κουζίνας αυτής με τη φινέτσα.

jenny.gr

Αυτή ακριβώς η αγάπη είναι που αποτυπώνεται στο καινούριο ιταλικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι, το Sorriso. Με το που μπήκα στο εστιατόριο το πρώτο που με κέρδισε ήταν η ατμόσφαιρα. Οι εντυπωσιακές ταπετσαρίες και οι καθρέφτες σε κάνουν να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί. Να ακούς μουσική και να ταξιδεύεις γευστικά στην όμορφη Ιταλία. 

jenny.gr

Το Sorriso αγαπά το είδος της κουζίνας που υπηρετεί και καταφέρνει να σου δώσει αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποτυπώνοντας τη στο μενού. Κάθε πιάτο στον κατάλογο μοιάζει με ένα απολαυστικό ταξίδι στην γειτονική Ιταλία. 

jenny.gr

Το μενού του Sorriso υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Μούτσας. Ο Ανδρέας ξεκίνησε το 2010 να δουλεύει στο εστιατόριο Botrinis του γνωστού Έκτορα Μποτρίνι, έπειτα ακολούθησε σε αλλά είδη κουζίνας όπως ελληνική δημιουργική στο και άλλες διάφορες κουζίνες όπως στο Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια . Σε όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλά γαστρονομικά ταξίδια στην Ιταλία, Ισπανία, στην Πράγα. Με αποκορύφωμα αυτό στην Δανία και στο γνωστό εστιατόριο Noma με σεφ τον Rene Rexhepi. 

jenny.gr

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε όταν έφτασε η στιγμή να αποφασίσω τι θα φάω, ήταν μια δύσκολη ώρα διότι ήθελα να δοκιμάσω όλο του μενού. Ήταν όμως αδύνατο, και γι αυτό προσπάθησα να επιλέξω τα αγαπημένα μου φαγητά. 

jenny.gr

Ήδη το ξεκίνημα ήταν γευστικά πολύ δυναμικό, αφού η σαλάτα με ρόκα και cranberries και το πιάτο με τα αλλαντικά με κέρδισαν από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

jenny.gr

Και τα δυο ήταν τόσο νόστιμα που δεν ήθελα να τελειώσουν. 

jenny.gr
Capture

Φυσικά αφού βρισκόμουν σε ιταλικό εστιατόριο δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω την πίτσα, η οποία φτιάχνεται στον ξυλόφουρνο και πραγματικά η κάθε μπουκιά μου προκάλεσε εκρήξεις απαράμιλλης απόλαυσης. 

jenny.gr
Capture

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, αφού δοκίμασα τα πεντανόστιμα μακαρόνια με ταρτάρ γαρίδας, τα οποία στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση. Ήταν κάτι περισσότερο από τέλεια...

jenny.gr
8888

Και για το τέλος κράτησα το καλύτερο! Επέλεξα το πιο νόστιμο γλυκό που έχω φάει μέχρι σήμερα… ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά και τόσο λαχταριστό που πραγματικά το έφαγα μέχρι την τελευταία μπουκιά. 

jenny.gr

Τέλος η λίστα κρασιών «μιλάει» ελληνικά και ιταλικά, ενώ σημειώστε ότι μπορείς να κάτσεις και στην άνετη μπάρα για χαλαρό τσιμπολόγημα, ενώ θα ακούς τις που θα επιλέγει DJ. Και για τους λάτρεις του brunch, το τραπέζι σας στο Sorriso θα σας περιμένει για να δοκιμάσετε scrambled eggs alla mediterranea, μοσχοβολιστά pancakes και γλυκίσματα από την pasticceria.

jenny.gr

Για όσους αγαπάνε την ιταλική κουζίνα και το καλό φαγητό το  Sorriso είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν έχετε παρά να κλείσετε τραπέζι και να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα ατμοσφαιρικό setting από φίνα υλικά και ιδιαίτερο light design, όπου το άψογο service συμπληρώνει το ιδανικό σκηνικό για μια απολαυστική έξοδο. Ξανά και ξανά!

Οι ημέρες που μπορείτε να επισκεφτείτε το Sorriso είναι:

Τριτη-Σαββατο : 18:00-02:00

Κυριακη : 11:00-18:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210674 2229