AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE CITY BLOGGING

Παίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά


15 Οκτωβρίου 2022

Παίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά
Υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν περήφανα Αθηναίοι, υπάρχουν οι -εξίσου περήφανοι- Πειραιώτες και υπάρχουμε κι εμείς που είμαστε Αθηναίοι, αλλά θα θέλαμε πολύ να είμαστε Πειραιώτες. Έχοντας περάσει όλα τα μαθητικά μου χρόνια στον Πειραιά, πάντα ζήλευα τους συμμαθητές μου ή μάλλον όλους όσους μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθούν από την πόλη στη θάλασσα, από τις πλατείες στα βραχάκια της Πειραϊκής.

Ναι, ο Πειραιάς συνδυάζει την πόλη με την θάλασσα, αλλά νομίζω ότι τελικά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να τον αγαπήσεις. Τον Πειραιά θα τον αγαπήσεις γιατί όσο «κοσμοπολίτικος» κι αν είναι, λόγω του λιμανιού, διατηρεί ακόμα αυτή την (τόσο σπάνια) αίσθηση της γειτονιάς. Γιατί μπορείς με την ίδια άνεση να κάτσεις σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία, όσο και στα πολύ σύγχρονα μπαράκια. Γιατί οι ψαροταβέρνες συνυπάρχουν με την fusion κουζίνα. Γιατί όλα θα τα βρεις στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο monopoli.gr