UPDATE #NOW

HAPIfork: Το πιρούνι που μετράει τις μπουκιές μας


9 Ιανουαρίου 2013

Το νέο gadget- διατροφικός χωροφύλακας.

«Φάτε αργά τις τροφές σας», «μασήστε πολλές φορές», «καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα». Αυτές είναι οι πιο συχνές υποδείξεις των διατροφολόγων ώστε να μην πάρουμε κιλά και τις οποίες σπάνια ή ποτέ δεν κρατάμε. Όπως φαίνεται η τεχνολογία και τα νέα gadgets έρχονται να πάρουν το ζήτημα στα χέρια τους μέσα από συσκευές που θα ελέγχουν τον τρόπο που καταναλώνουμε τις τροφές μας, βάζοντας τέλος στη βαρυστομαχιά!

Πρόσφατα λοιπόν στο πιο γνωστό show για gadgets το «Las Vegas consumer electronics show» παρουσιάστηκε το «HAPIfork», ή αλλιώς το «έξυπνο μαχαιροπίρουνο». Δημιούργημα του Γάλλου μηχανικού Jacques Lepine ως μέρος της συνεργασίας του με την εταιρεία HAPILABS, μετά από επτά χρόνια έρευνας, ώστε να κάνει την γυναίκα του να σταματήσει να παραπονιέται μετά από κάθε γεύμα ότι έφαγε γρήγορα.

Τι είναι όμως το HAPIfork; Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πιρούνι όπου όταν τρώμε με αυτό παρακολουθεί πόσο συχνά μπαίνει στο στόμα μας και μετράει τις αποστάσεις που έχουν οι μπουκιές μας μεταξύ τους. Εάν το παρακάνουμε και το HAPIfork δεν είναι χαρούμενο αρχίζει να δονείται και να ανάβει φωτάκια ώστε να σταματήσουμε να καταναλώνουμε σαν γουρουνάκια.

Άλλη μια λειτουργία του είναι να ανεβάζει όλα αυτά τα δεδομένα στο HAPIfork app όπου μπορούμε να δούμε πόσο γρήγορα φάγαμε, πότε ξεκινήσαμε το γεύμα μας και πόσο μας πήρε να το τελειώσουμε, τα επόμενα γεύματα όπως και να δούμε τον αριθμό από τις μπουκιές μας. Μπορούμε ακόμα και να μοιραστούμε το ρεκόρ της μπουκιάς μας με τους φίλους μας όπως και να βάλουμε και στιγμιότυπα από τα πιάτα που τρώμε. Σίγουρα

Πηγή: www.bonappetit.com/