UPDATE #NOW

Angelina, Kardashian, SJP και Madonna από τον φακό του David LaChapelle


12 Νοεμβρίου 2014

angelina-jolie-david-lachapelle1.jpg

«Ο κόσμος πιστεύει πως οι φωτογραφίες πότε δεν λένε ψέματα, οι δικές μου λένε πάντα» δηλώνει ο  David LaChapelle, ο φωτογράφος που στιγμάτισε την pop κουλτούρα και τον σύγχρονο φωτογραφικό σουρεαλισμό. Οι φωτογραφίες του είναι πλημμυρισμένες από χρώματα και «θόρυβο», πληθωρικές και φανταχτερές, με πρωταγωνιστές όλους τους stars των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Η καριέρα του ξεκίνησε μετά από μια διαδρομή σε γκαλερί της Νέας Υόρκης όπου το έργο του τράβηξε την προσοχή του Andy Warhol και των συντακτών του Interview Magazine που του προσέφεραν την ευκαιρία για την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφιση. Από εκεί ξεκίνησε να φωτογραφίζει όλα τα διάσημα πρόσωπα της  εποχής και να κάνει τα σπουδαιότερα editorials σε έντυπα σαν την Ιταλική και τη Γαλλική Vogue, το Vanity Fair, GQ, Rolling Stone and i-D, όπως και τις πιο ακριβοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες.

Οι εντυπωσιακές του λήψεις τον τοποθέτησαν στην αίθουσα του θρόνου των φωτογράφων της σύγχρονης ιστορίας μα ο LaChapelle δεν σταμάτησε εκεί. "Όσα έμαθα φωτογραφίζοντας celebrities, τώρα θέλω να τα χρησιμοποιήσω για να πουλήσω ιδέες" δηλώνει και η πορεία του το αποδεικνύει αφού μεταπήδησε στη χώρο των video clip, του θεάτρου και των ντοκιμαντέρ. Έχει βρεθεί σε διακαστικές διαμάχες με την Annie Leibovitz και τη Rihanna για πνευματικά δικαιώματα.

Σήμερα στα 51 του, επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε, δηλαδή στις σπουδαιότερες γκαλερί του κόσμο, σπάζοντας τα ρεκόρ προσέλευσης, επιθυμώντας τα μάτια των θεατών να αμφισβητούν και να απολαμβάνουν το παράδοξο της τέχνης και της εποχής.

[gallery-398950]