UPDATE #NOW

Μπιλ & Λου στο Skrow Theater


7 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή μία αληθινή, συγκινητική ιστορία -που στο παρελθόν μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο αποσπώντας καλλιτεχνικές και εμπορικές αξιώσεις- ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και οι πρωταγωνιστές Βασίλης Μαυρογεωργίου και Λυδία Τζανουδάκη, ζωντανεύουν φέτος στη σκηνή του Skrow Theater τη σχέση δύο αγνώστων που έχτισαν μία δυνατή, εικοσαετή φιλία μέσω αλληλογραφίας.

Η υπόθεση περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην 8χρονη Λου από την Αυστραλία και τον Νεοϋορκέζο, υπέρβαρο, μεσήλικα Μπιλ, καθώς αυτοί εξιστορούν τις παράλληλες ζωές τους. Οι δύο βασανισμένοι ήρωες βρίσκουν ξαφνικά στα γράμματα που έρχονται από την άλλη άκρη του ωκεανού, μία σανίδα σωτηρίας και τη μοναδική ελπίδα για πραγματική ανθρώπινη επαφή.

maxresdefault

Με σαρκοβόρο χιούμορ και αφοπλιστική ωμότητα, το παραμύθι αυτό θίγει την παιδική παραμέληση, το bullying, τη μοναξιά, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική απομόνωση, αλλά πάνω απ' όλα ανυψώνει τη φιλία και τον σεβασμό ως υπέρτατα αγαθά επιβίωσης. Το θεατρικό ανέβασμα επιδιώκει να φωτίσει τη συναισθηματική δυσλεξία της κοινωνίας μας αλλά κυρίως να την αντικρούσει χρησιμοποιώντας το ελπιδοφόρο παράδειγμα αυτών των δύο ανθρώπων. Μια παράσταση που δεν είναι μόνο για μικρούς ούτε μόνο για μεγάλους, είναι για όλους.

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά

SKROW THEATER
Αρχελάου 5, Παγκράτι
210 7235842